Hlavní obsah

Zápasník Omarov na ME na medaili nedosáhl

Praha
Aktualizováno

Zápasník v řecko-římském stylu Artur Omarov zůstal na mistrovství Evropy v Římě těsně pod stupni vítězů. Probojoval se až do duelu o bronz v kategorii do 97 kilogramů, v něm ale s Rusem Alexandrem Golovinem hladce prohrál a obsadil konečné páté místo. Poslední českou medailí z mezinárodních soutěží tak mezi muži zůstává bronz Marka Švece z ME v roce 2009.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český zápasník Artur Omarov.

Článek

Jednatřicetiletý dagestánský rodák Omarov v prvním utkání na turnaji porazil Poláka Tadeusze Michalika 6:5 a postoupil do čtvrtfinále, v němž hladce prohrál s domácím Italem Nikolozem Kakhelashvilim. V opravách pak český reprezentant vyřadil Anestise Zarifese z Řecka, duel s bronzovým medailistou z loňských Evropských her Golovinem už ale nezvládl a ztratil jej před limitem.

Obhájkyně stříbra z loňského šampionátu Adéla Hanzlíčková prohrála v kategorii do 68 kg čtvrtfinálový zápas s Annou Carmen Schellovou. Turnaj tím pro ni skončil, její německá přemožitelka totiž následně neuspěla v semifinále a pro Hanzlíčkovou padla šance poprat se o cenný kov v opravách.

Mistrovství Evropy v zápase v Římě - řecko-římský styl:
Do 60 kg:
1. Gharibjan (Arm.)
2. Kamal (Tur.)
3. Šavadze (Gruz.) a Bazarov (Ázerb.)
Do 67 kg:
1. Thoresen (Nor.)
2. Abdulajev (Rus.)
3. Aslanjan (Arm.) a Sleiva (Lit.).
Do 72 kg:
1. Stäbler (Něm.)
2. Lomadze (Gruz.)
3. Can (Tur.) a Ganizade (Ázerb.).
Do 82 kg:
1. Husejnov (Ázer.)
2. Aleksandrov (Bulh.)
3. Wagner (Něm.) a Kourinnoi (Švéd.).
Do 97 kg:
1. Aleksanjan (Arm.)
2. Kakhelashvili (It.)
3. Golovin (Rus.) a Ildem (Tur.)
5. Omarov (ČR).

Reklama