Šíp.deník.cz

Zemřel Joseph Vilsmaier, manžel Dany Vávrové: Do konce života trpěl její smrtí!

Zemřel Joseph Vilsmaier, režisér a manžel herečky Dany Vávrové. Ta se zapsala českým divákům do paměti svojí nezapomenutelnou rolí Leontýnky ve filmu ať žijí duchové. Herečku později zavál vítr do Německa, kde si našla životního partnera a usadila se tam. Její život ale tragicky ukončila zákeřná rakovina…

1 / 12
Dana Vávrová s manželem

Manželka Josepha zesnulého Josepha Vislmaiera proslula jako Leontýnka ve filmu Ať žijí duchové se poprvé objevila před kamerou, tehdy jí bylo devět let. Po obrovském úspěchu tohoto filmu se rozhodla pokračovat v herecké dráze a tak vystudovala pražskou konzervatoř, studium ale ukončila ve 4. ročníku.

Když jí bylo devatenáct, rozhodla se emigrovat do Německa, kde potkala i svojí životní lásku, Vilsmaiera, za kterého se stejný rok provdala. Věkový rozdíl 28 let jí lidé často vyčítali, ona ale věděla, že potkala toho pravého a porodila mu dvě dcery.

V Německu se jí podařilo se prosadit.

Bohužel podlehla rakovině děložního hrdla.Zdroj: Profimedia.cz

Emigrovat do Německa se ukázalo jako správné rozhodnutí, herečka tam potkala lásku, zplodila dvě děti a začalo se jí dařit i profesně, což původně nikdo moc neočekával. Začátky neměla Dana lehké, nakonec se jí ale povedlo se prosadit!

Hrála ve filmech svého muže, němečtí diváci si jí velmi oblíbili a neméně úspěšná byla i jako režisérka. Jenže potom přišla zákeřná nemoc, která jí během pár měsíců sebrala vše a nakonec ukončila její život.

Manžel ani děti se s její smrtí nesmířili

Život se s 'Leontýnkou' nemazlil.Zdroj: Profimedia.cz

Dana zemřela velmi mladá (bylo jí 41 let) a tak po sobě zanechala dvě holčičky, kterým v té době bylo šest a devět let. Utrpení to bylo pro všechny její známé, rodinu, ale nejvíce trpěly právě její dcery a manžel. 

Ten se s její smrtí nikdy nesmířil, jeho manželka navíc zemřela pár dní od jeho narozenin, takže Joseph dokonce kvůli tomu svoje narozeniny neslaví. Bolest nepřešla ani po deseti letech. Pohřbít o třicet let mladší ženu bylo pro něj strašné a zůstal sám na výchovu dvou malých dcer. 

Naštěstí se svého úkolu vdovce zhostil na jedničku. Až do konce svého života. Naštěstí jsou dnes děvčata alespoň ve věku puberty.

Když umírala, dcery ji držely za ruku…

Zůstaly po ní dvě dcery.Zdroj: Profimedia.cz

O tom, že byla Dana vážně nemocná, věděla pouze její nejbližší rodina. Původní diagnóza zněla rakovina děložního hrdla, jenže došlo k tomu, že se nemoc rozšířila do plic a jater, což bylo pro ní fatální. 

Během jednoho roku se ze zdravé maminky dvou dětí stala vážně nemocná pacientka, která nemohla opustit lůžko. Dožila své poslední dny na klinice v Mnichově, kde o ní pečoval rodinný přítel.

Když umírala, za ruku jí držel manžel Joseph a její dcery Thereza a Josefína. Pohřeb proběhl v Německu v rodinném kruhu. Budiž jí země lehká, zanechala po sobě krásné filmy a projekty, díky kterým se na ní jen tak nezapomene.

Manžel Joseph byl z její smrti zdrcený až do smrti.

Dana Vávrová s manželemZdroj: profimedia

Dana byla velmi krásná žena.

Dana VávrováZdroj: profimedia

Zanechala po sobě dvě malé dcery.

Dana VávrováZdroj: profimedia

Zdroj: Soňa Broulíková
Sdílej článek:

Doporučené články

Partnerské horoskopy

Přehled partnerských vztahů