Divadlo Ungelt přiveze do Hradiště příběh o Marlene Dietrich

„Matka a dcera. Regina Rázlová jako slavná Marlene Dietrich a Simona Postlerová jako Maria Riva ve strhujícím rodinném souboji. Láska a sebeláska. Zlatý prach slávy a neúprosný čas. Věčná bitva s minulostí. Kdo zvítězí?“ 

Takto láká pražské Divadlo Ungelt na jedinečnou inscenaci Miss Dietrich lituje režiséra Radovana Lipuse, kterou budou mít možnost vidět v neděli 1. března i uherskohradišťští diváci, a pár vstupenek na ni ještě zbývá.

„Jsme nesmírně pyšní, že úspěšná spolupráce s pražským Divadlem Ungelt pokračuje. Hru Gail Louw nastudoval režisér Radovan Lipus, který v minulosti přivedl na jeviště Slováckého divadla například inscenace Falešné našeptávání nebo Denní dům, noční dům nositelky Nobelovy ceny Olgy Tokarczuk,“ upřesnil ředitel divadla Michal Zetel s tím, že zájem o inscenace Divadla Ungelt je obrovský, doposud byla všechna jeho představení vyprodána a po jejich skončení herce doprovázel dlouhý potlesk ve stoje.

Kdo je Gail Louw, autorka hry Miss Dietrich lituje?

Gail Louw je současná britská dramatička a vysokoškolská pedagožka, která se programově zaměřuje na komorní hry pro malé obsazení. V téměř každém jejím textu jsou ústředním tématem komplikované rodinné vztahy. K dokonalosti toto téma přivedla ve své zatím nejznámější hře Miss Dietrich lituje, která vychází ze skandálního biografického románu Moje matka Marlene Dietrich.

Režisér Radovan Lipus o myšlence inscenace:

„Jde o velký duel dvou silných žen, z nichž každá má svou pravdu, nesou bolesti a křivdy.“

Regina Rázlová o roli Marlene Dietrich:

„Ta hra se odehrává v době, kdy se Marlene už uzavřela veřejnosti. Nejzajímavější na tom je to, jak se tak velká umělkyně vyrovnává s osaměním.“