Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

HK Nový Jičín vs Draci Šumperk 1:5

13. února 2020 - 07:33

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

HK Nový Jičín vs Draci Šumperk 1:5

Draci Šumperk vs HK Nový Jičín zdroj foto: Draci Šumperk

Šumperští hokejisté mají za sebou další utkání základní části 2. hokejové ligy 2019/2020, skupiny Východ. V Novém Jičíně ve středu 12. února nedali domácím větších šancí na úspěch, již po první třetině vedli 2:0. V následující dvacetiminutovce odskočili do stavu 5:1 a tento výsledek nakonec vydržel až do závěrečné sirény. V posledních třech utkáních Draci získali plný počet bodů při výborném skóre 25:6. Na úspěchu se podílel unikátním hattrickem Jan Milfait, který kromě gólu při hře pět na pět dal branku i v oslabení a také v přesilovce.

Branky a nahrávky: 31. Pecha - 17. Milfait, 19. Pokorný (Sedlák, Milfait), 24. Vachutka (Jaroš, Kabelka), 28. Milfait (Sedlák, Jaroš), 37. Milfait (Jaroš, Vachutka). Rozhodčí: Šutara - Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 385. Střely na branku: doplníme. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

Nový Jičín: Šimonů - Rufer, Tomeček, Hruška, Váňa, Kožený, Holáň, Tolokonnikov - Plitko, Macuh, Kuba, Poruba, Palička, Finsterle, Štefka, Irgl, Pecha, Lehečka, Hilšer

Šumperk: Peksa - Kabelka, Gewiese, Řezáč, Drtil, Haloda, Sedlák, Plhal - Milfait, Horký, Vachutka, Jaroš, Urban, Hroch, Spratek, Haluza, Müller, Pokorný, Scheuter, Antonov, Kofroň

Šumperští Draci po dvou vysokých vítězstvích přidali třetí. Na ledě Nového Jičína nepustili domácí tým do vedení a nakonec po zásluze odvezli tři body.

Začátek utkání přitom nahrával do karet spíše domácím, kteří několikrát prověřili pozornost Marka Peksy. Ten ale pochytal veškeré šance Ďáblů, Draci přežili i oslabení hned v úvodu, kdy se sám Peksa provinil proti pravidlům. Za stavu 0:0 již v blížícím se závěru třetiny přišla další početní výhoda Nového Jičína a v ní se již skóre měnilo. Ovšem ve prospěch Draků. Gólem v oslabení se blýskl Jan Milfait, který tak započal svůj velký večer. A domácím bylo do konce třetiny ještě hůř. O dvě minuty později se totiž prosadil Dominik Pokorný.

Ve druhé třetině pak již kráčel Šumperk za vítězstvím. Již po třech a půl minutách se tentokrát prosadil Daniel Vachutka, který zakončil po přihrávce Jaroše. Ve 27. minutě zamířil na trestnou lavici Jaroslav Tomeček a Šumperk první přesilovou hru v utkání využil. Autorem branky se po souhře Jaroše se Sedlákem stal Jan Milfait.

Na góly bohatá druhá třetina pak nabídla i zásah domácích. Chvíli po polovině utkání se prosadil Daniel Pecha. Jenže poslední slovo měli Draci. Gólovou tečku za utkáním učinil v závěru druhé třetiny Jan Milfait, který při hře pěti proti pěti završil svůj hattrick, když všechny branky vstřelil v jiném poměru hráčů na ledě.

Ve zbytku utkání již gól nepadl, Draci si z Nového Jičína vezou jasné vítězství 5:1 a dobrou formu před velmi náročným a těžkým duelem dalšího kola, kdy míří na led Havlíčkova Brodu.

Řekl po zápase:

trenér Martin Janeček foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Martin Janeček (Draci Pars Šumperk): „Do první třetiny jsme vkročili vlažně a domácí byli lepším týmem. Za vedení v první třetině vděčíme Marku Peksovi a využití dvou drobných chyb domácích. Od druhé periody jsme zapnuli na trošku vyšší level a až do konce jsme zápas s přehledem dohráli. Už teď je třeba začít se připravovat na těžký zápas v Havlíčkově Brodě.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda

Fotogalerie

Draci Šumperk vs HK Nový Jičín   zdroj foto: Draci Šumperk

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.