Ú s t í n/L. - Odchovanec pražské Hvězdy, mládežnický reprezentant, kterého čeká letos boj s Vrchlabím o Chance ligu. Ještě předtím však zamířil do Ústí nad Labem na měsíční hostování. Střelecky se prosadil v dresu Slovanu hned při své premiéře na ledě Benátek, následně se trefil v Kadani, a třetí trefu v řadě přidal i v domácím utkání proti Sokolovu. My vám nyní přinášíme s tímto produktivním útočníkem rozhovor.
Pavle, kde jste dnes viděl příčiny prohraného utkání se Sokolovem?

Situace je taková jaká je, jsem tady sice chvilku, ale nám se nedaří střílet branky, naopak jednoduché branky dostáváme. A to byl také obrázek dnešního zápasu.

Teď z Vašeho osobního hlediska. Tři zápasy v dresu Slovanu, tři vstřelené branky. Z tohoto pohledu spokojenost?

Osobně spokojen jsem, ale týmově bohužel ne. Tři zápasy, tři prohry. Spokojený být nemůžu, ale samozřejmě z osobního hlediska, tři branky super. Z tohoto důvodu jsem sem i přišel, abych nějaké branky dával. Přispěl jsem, ale chtělo by to také vyhrávat.

Jak byste popsat svou dnešní trefu z přesilové hry, která padla po kombinaci s Jiřím Severou?

Tam to bylo super sehraný. „Sevi“ mi to krásně nahrál přes beka. V podstatě jsme sehráli situaci dva na jednoho a šlo jen o to, to trefit. Což se podařilo.

Vy jste ve Slovanu pouze na měsíční hostování, od koho přišel ten impuls, že budete působit tady na severu Čech?

Ano jsem tu na měsíc, poslední dva zápasy základní části už budu hrát ve Vrchlabí. Já jsem dostal pokyn od našeho manažera ve Vrchlabí, že by tady v Ústí nad Labem byl zájem o moje služby. V práci, kterou dělám ještě k hokeji, mi vyšli vstříc a já jsem rád, že si zase mohu zkusit první ligu.

Ve Vrchlabí jsou, předpokládám, ty cíle nejvyšší, a to je postup do Chance ligy?

Samozřejmě, cíle jsou ty nejvyšší. Podmínky, která tam jsou, de facto od rolbaře po managment jsou top. Nic jiného než postup letos neexistuje.

Vy jste ve Vrchlabí působil a budete působit, s hráči jako jsou Petr Sýkora nebo Jaroslav Bednář. Jak jsou znát v kabině takto zkušené osobnosti, které tady v Ústí nad Labem možná trochu chybí?

Hrozně moc jsou znát takto zkušení hráči. „Bedýnka“ (pozn. redakce: Jaroslav Bednář), „Sejček“ (pozn. redakce: Petr Sýkora), tak když člověk pozoruje tyto frajery, jak se chovají a všechno okolo, tak je to super. Jsou to nesmírní profesionálové a člověk se od nich učí. Je to opravdu skvělé s nimi být v kabině, na ledě.

Tady v Ústí nad Labem jste poznával v kabině některé tváře?

Znal jsem Vláďu Brože, s kterým jsem hrál kdysi v Litoměřicích, jinak ale vůbec nikoho.

Jakým způsobem probíhá Vaše výpomoc, je to pouze v rámci utkání, nebo dojíždíte i na tréninky?

Jsem tady i na tréninky. Jezdíme tři kluci z Prahy. My takhle dojíždíme i s „Vagim“ (pozn. redakce: Martin Vágner) do Vrchlabí a já vůbec s dojížděním problém nemám.

Z jakého důvodu jste před sezonou nezamířil do druhé nejvyšší soutěže, na kterou jistě herně máte, a zůstal jste hrát ve Vrchlabí třetí nejvyšší ligu?

Já jsem byl ve Vrchlabí absolutně spokojený. Nepodařilo se nám v loňské sezoně postoupit do Chance ligy a řeklo se, že letos se musí postoupit. Posílilo se, tak jsme se domluvili, že zůstanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže