bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jistota na střídačce. Maurice si u Jets vysloužil víceletou smlouvu

13. února 2020, 16:41

Matěj Hodoval

Kromě podpisů v hráčských kádrech zaznamenala National Hockey League i jedno prodloužení smlouvy na trenérském postu. Paul Maurice z Winnipegu bude plnit roli hlavního kormidelníka Jets ještě několik dalších sezon.

O kvalitách kanadského hlavního trenéra není pochyb. Winnipeg v létě namísto posil počítal odchody, především pak citelně oslabil v defenzivních řadách a hokejovými experty byl pasován na celek ze spodní části tabulky.

Jenže tak tomu není. V tuto chvíli jsou Tryskáči jeden bod za divokou kartou v Západní konferenci, která zajišťuje postup mezi elitní šestnáctku. Navíc mají oproti Arizoně, která zmíněnou příčku hájí, jedno utkání k dobru.

Lví podíl na tom, že se Jets pohybují blízko postupových pozic má samozřejmě i Paul Maurice. Tomu vedení vyjádřilo důvěru i pro další sezony a s třiapadesátiletým lodivodem podepsalo víceletý kontrakt.

Rodák z Sault Ste. Marie stojí na winnipežské střídačce již sedmým rokem a na svém kontě už má 503 zápasů s bilancí 264-186-53. Ve svých pěti kompletních sezonách postoupil se svými svěřenci do vyřazovací části třikrát.

V listu historicky všech koučů National Hockey League je na šestém místě v počtu odtrénovaných duelů (1587) a sedmý v počtu výher (724).

„Opravdu to nebylo něco, na co jsem myslel,“ komentoval své prodloužení smlouvy zkušený Maurice.

„Jsou tu věci, ve které doufáte v jakékoliv fázi svého života. Chcete si užít svůj profesní život, vždyť v práci strávíte většinu svého dne. Já miluji zdejší práci. Je tu mnoho výzev, které s mladým kádrem přicházejí,“ dodává Maurice.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.