Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tatum zastínil Leonarda a v prodlouženém dramatu slavil Boston. Williamson si vylepšil rekord

Před přestávkou pro blížící se Utkání hvězd nabídla NBA atraktivní duel mezi Bostonem a Los Angeles Clippers. Vyrovnaný duel nakonec dospěl až do druhého prodloužení, po kterém se radovali domácí Celtics 141:133 i díky výkonu Jaysona Tatuma, který nasázel 39 bodů. Ve druhém zápase slavila Oklahoma nad New Orleans 123:118, v dresu poražených si zlepšil osobní maximum hvězdný nováček Zion Williamson na 32 bodů.

Jayson Tatum z Bostonu přechází přes Kawhiho Leonarda z LA Clippers
zdroj: Reuters autor: Greg M. Cooper

Domácí New Orleans šli do zápasu bez střelce Brandona Ingrama, o to více spoléhali na Williamsona. Ten podruhé za sebou překonal hranici 30 bodů a o jeden vylepšil svůj rekord.

Ještě ve čtvrté čtvrtině dostal Pelicans do vedení, pak ale přišla pasáž, kdy během 33 sekund ztratil míč, nechal se zblokovat a neproměnil další střelu, čehož Oklahoma využila k udržení vedení a následnému vítězství. O to se postaral Danilo Gallinari, který dal 11 ze svých 29 bodů v posledních pěti minutách.

Williamson prodloužil šňůru zápasů s alespoň 20 body:

"Na konci jsme cítili, že hrajeme nejlepší možný basketbal. A byla to Gallova noc. Dnes byl zabijákem," řekl Chris Paul, který přidal 14 bodů a 12 asistencí.

V zápase dal první trojku v sedmileté kariéře v NBA pivot Oklahomy Steve Adams. A to ne ledajakou, protože se trefil z vlastní poloviny hřiště zároveň s poločasovým klaksonem. "Dopoledne jsem s úplně stejnou střelou vyhrál soutěž na tréninku," prozradil Adams.

Velké drama se odehrálo v Bostonu, kde domácí svedli bitvu s Clippers. Ani jeden z týmů neodskočil na více než deset bodů a oba celky měly k výhře hodně blízko. Boston v základní hrací době, v níž šel do poslední minuty s tříbodovým vedením, ale pak neubránil novou posilu Clippers Marcuse Morrise, který trojkou zařídil prodloužení.

V něm vedli Clippers už o čtyři body, ale šanci na výhru neudrželi. Naopak Jayson Tatum dvěma koši zajistil 24 sekund před koncem Celtics tříbodové vedení. Hosté ale opět zvládli akci za tři body, tentokrát zásluhou Landryho Shameta, a bylo z toho druhé prodloužení.

Podívejte se na vyvrcholení dramatického duelu v Bostonu:

To už ovládl suverénně Boston, který poslední tři minuty vyhrál 11:3. Nejprve Tatum završil svých 39 bodů důležitým nájezdem a pak výhru zpečetil Gordon Hayward, autor 21 bodů a 13 doskoků. Marcus Smart dal 31 bodů.

Na straně Clippers byl s 35 body vidět hlavně Lou Williams, který musel zaujmout místo Paula George. Ten už ve druhé čtvrtině ze zápasu odstoupil se svalovým zraněním. Kawhi Leonard měl 28 bodů a 11 doskoků.

Boston vyhrál posedmé za sebou doma a poosmé z posledních devíti zápasů.

Výsledky NBA:

Boston - LA Clippers 141:133 po 2. prodl., New Orleans - Oklahoma City 118:123.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články