Sametově a bez senzací. Billie Eilish v titulním songu pro novou bondovku zpívá No Time To Die

Billie Eilish nazpívala titulní píseň k novému filmu s Jamesem Bondem

0Zobrazit komentáře

Zbrusu nová bondovka má svou titulní píseň, jejíž nazpívání si tentokráte vzala na starost mladičká hvězda Billie Eilish. Skladba No Time To Die není revoluční, ani neexperimentuje. Sází na tradici, krásu i podmanivost, stejně jako to dělá Agent 007.

Od vzniku první bondovky nás dělí již neuvěřitelných 58 let. Za tu dobu se z Jamese Bonda stala ikonická postava světové kinematografie, kterou milují diváci po celém světě. Letos agent Jejího Veličenstva dostane další filmové zpracování, v pořadí již dvacáté páté. V hlavní roli se opět představí Daniel Craig, který podobně jako James Bond pomýšlel na agentský důchod, jenže povinnost vůči světu opět zaklepala na dveře.

James Bond je pravý anglický gentleman a tradicionalista, který si nepotrpí na velké změny. Díky tomu je pevnou součástí každého filmu minimálně jeden vůz značky Aston Martin a alespoň jedna vypitá sklenka protřepaného, nemíchaného Martini. S filmovou kulturou, která se za ty roky okolo bondovek vytvořila, ale souvisí ještě jeden tradiční a vždy dychtivě vyhlížený prvek, a tím je ústřední píseň celého filmu.

NO TIME TO DIE

Foto: Forum Film

Není čas zemřít je posledním filmem, kde se Daniel Craig objeví jako James Bond

Skyfall od Adele, GoldenEye od Tiny Turner či Goldfinger v podání Shirley Bassey, to je jen krátký výčet ústředních písní ze stejnojmenných bondovek, které se staly naprostou hudební klasikou. Svůj titulní song samozřejmě dostane i nejnovější bondovka s názvem No Time To Die a tentokrát se možností nazpívat kultovní song dočkala mladičká Billie Eilish s medově jemným hlasem.

Královna letošních cen Grammy a jedna z nejpřehrávanějších umělkyň hudebního streamingu, to je teprve osmnáctiletá Billie Eilish, která si v minulém roce podmanila celou hudební scénu a která je některými označována za zakladatelku zcela nové hudební éry.

Momentálně zelenovlasá a tak trochu bláznivá majitelka nádherně sametového hlasu se ujala pocty s velkou grácií. Nenajdeme v něm žádné velké experimenty, ani hudební senzace. Píseň No Time To Die se hrdě hlásí k předchozím písním z bondovek. Je to čistý song s příjemně pomalou melodií, který Billie Eilish naprosto sedí.

A není se čemu divit, jelikož producentem se stal zpěvaččin bratr Finneas O‘Connell, který je zároveň jejím dvorním skladatelem. Dále se na tvorbě podílel britský hudební producent Stephen Lipson, proslulý filmový skladatel Hans Zimmer, ale i skladatel Matt Dunkley a na kytaru zahrál Johnny Marr.

prince-of-persia1

Přečtěte si takéNávrat legendárního exotického hrdiny. Princ z Persie bude nově obracet čas ve virtuální realitěNávrat legendárního exotického hrdiny. Princ z Persie bude nově obracet čas ve virtuální realitě

Song je již nyní k poslechnutí na YouTube, kde má za jediný den téměř 3 miliony přehrání. Billie Eilish je vůbec nejmladší interpretkou, které se dostalo cti nazpívat ústřední píseň k bondovce, a je to jen další důkaz, jak moc je Bilie Eillish talentovaná.

„Existuje několik vyvolených, kteří nahráli titulní song Bondovky. Jsem velkým fanouškem Billie a Finnease. Integrita jejich kreativity a talent jsou na špičkové úrovni a já se nemůžu dočkat, až publikum uslyší, co vytvořili,“ řekl režisér snímku Cary Joji Fukunaga.

billie-finneas

Foto: Rolling Stone/YouTube

Finneas O’Connel a Billie Eilish během studiové session

Diskuze (0)

Novinka

Anonym