14. února 2020 • 20:10

SESTŘIHY: Ostuda Komety, ve Varech vyhořela 1:9! Pardubice utekly ze dna

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Na západě Čech byl spatřen drtivý pád Komety. Brněnští hokejisté ve 45. kole Tipsport extraligy schytali v Karlových Varech těžký debakl 1:9, svého soupeře přitom v utkání jasně přestříleli. Venkovní výprask schytal i Hradec Králové, na ledě Třince vyhořel 0:6, Oceláři tak povyskočili na třetí místo tabulky. Pardubice v důležité bitvě o záchranu přestřílely Vítkovice 5:3 a odlepily se ze sestupového dna. Vedoucí Liberec vyloupil Zlín 4:2. Olomouc si poradila s Kladnem a vyhrála 4:0.



Hradeckou demolici rozjel Ondřej Kovařčík

Hradec nastoupil bez brankářské jedničky Mazance i beka Zámorského, ale povzbuzen minulou výhrou na ledě Sparty a měl první velkou šanci. Perret si bekhendovým blafákem roztáhl Štěpánka, ale minul branku. Domácí poté udeřili z nenápadné akce: k Ondřeji Kovařčíkovi se odrazil puk a bekhendem ho plácl pod břevno. Hradec následně ustál se štěstím přesilovku soupeře, když Wolski a Růžička trefili tyč.

Wolski přesto brzy zvýšil. U mantinelu vyhrál souboj s Cibulskisem, vybruslil do do středu hřiště a prosadil se střelou do horní části branky. Hradci patřila další střídání, vytvořil si několik šancí, ale jejich aktivitu uťal třetím gólem Hrňa parádní střelou do víka. Gólman Lukeš jen rozhodil rukama, opět neměl nárok.

Třinec přišel v minulém kole o vedení 2:0, hrozně sehrál právě druhou třetinu. Tentokrát dlouho pozorně bránil, ale ve 32. minutě zapomněl na Koukala. Zkušený útočník vsadil na bekhendovou kličku se zakončením mezi betony, ale Štěpánek je sklapl včas. K úžasu všech neskončila gólem ani šance Orsavy, před kterým zívala prázdná branka, ale trefil tyč.

Závěr druhé třetiny patřil domácím a Marcinko po výborném pasu Růžičky zvýšil. Oceláři ještě promarnili 49 sekund přesilovky pět na tři. V závěrečné části neproměnil domácí kapitán Adamský únik. Brzy na to ale využil přesilovou hru Chmielewski, jehož přihrávku si srazil do vlastní branky Šidlík.

Utkání se poté dohrávalo hlavně v útočném pásmu Třince i díky dalším dvěma početním výhodám. Štěpánek tak bez problémů uhájil čisté konto, navíc Adamský z dalšího brejku ještě podtrhl druhou nejvyšší domácí výhru Ocelářů v sezoně.

Ohlasy trenérů

Václav Varaďa (Třinec): "Vážím si těchto bodů po nepříliš vydařeném utkání s Boleslaví. První třetina dala šmrnc našemu výkonu, byli jsme v ní velmi dobří a mohla skončit vyšším rozdílem. Hradec ve druhé zabral a vytvořil si šance, ale Kuba Štěpánek byl velký a podržel nás. Utkání zlomila čtvrtá branka, snížila hostujícímu týmu šanci dostat se zpátky do zápasu. Ve třetí třetině jsme si vedení zkušeně hlídali a zaslouženě jsme vyhráli."

Tomáš Martinec (Mountfield HK): "Třinec vyhrál zaslouženě, v zápase dominoval. Ráz utkání určila první třetina, ve které nás domácí přehrávali pohybem, v osobních soubojích a vytvořili si komfortní náskok. Ve druhé části jsme si vypracovali nějaké gólové příležitosti, ale nenaložili jsme s nimi dobře a postupně se projevila kvalita Třince. Výsledek je jednoznačný, a to měli domácí ještě spoustu dalších šancí, ve kterých nás podržel Štěpán Lukáš."

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 6:0. Pod debakl se podepsalo šest různých střelců
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:19. O. Kovařčík, 10:47. Wolski, 14:38. Hrňa, 36:23. Marcinko, 49:46. Chmielewski, 59:51. Adamský

Hosté:

Sestavy

Domácí: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Chmielewski, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrňa.

Hosté: Š. Lukeš (Sajdl) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Žejdl, Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Lev, Orsava – Perret, Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Kubík.

Rozhodčí

Jeřábek, Mrkva – Bryška, Rožánek

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

4 367 diváků

Bulíř sestřelil Berany

Do zápasu vstoupili lépe hosté, šance Zachara a Jelínka ale zlikvidoval brankář Kašík. Zlínští se ocitli pod tlakem, který však dokázali ustát. Jejich chvíle přišla po liberecké hře v šesti, přesilovku křížnou ranou k tyči využil Šlahař.

Vyrovnat mohl Ordoš, Kašíka ale osamocený neprostřelil. Lépe si v deváté minutě vedl Birner, který tečované nahození od modré čáry uklidil do sítě. Krátce před přestávkou lídr tabulky skóre otočil. Domácí gólman se při zákroku dostal mimo svou pozici a kotouč do odkryté branky "uklidil" Bulíř.

Třetí trefu Bílých Tygrů měl v početní výhodě na hokejce Lenc, Kašík dokázal vleže zakročit. Znovu inkasoval po polovině utkání, kdy ho podruhé překonal Bulíř.

Zlínu, který postrádal zraněného útočníka Fořta, se směrem dopředu příliš nedařilo. Při dorážce Dufkova pokusu neuspěl Šlahař. V ještě větší příležitosti pak selhal Sedláček. Jeho únik zakončený bekhendovým blafákem zmařil pohotový Hrachovina.

Na začátku třetí třetiny pálil z voleje Honejsek, Hrachovina se však stačil včas přesunout. Riskantní rozehrávku libereckého brankáře vzápětí nepotrestal Herman. V 53. minutě hosté navýšili svůj náskok. Rozjetý Musil si položil Kašíka a zamířil do prázdné branky. Beranům se ještě povedlo snížit, odraženou střelu Gazdy poslal za Hrachovinu útočník Dufek. Více zdramatizovat zápas však nedokázali.

Ohlasy trenérů

Martin Hamrlík (Zlín): "Vyhrál lepší tým. Víc k tomu říct nechci."

Patrik Augusta (Liberec): "Utkání jsme dobře začali, drželi se na puku, ale neproměnili jsme šance. I po inkasované brance jsme pokračovali ve svém hokeji, což bylo důležité. Druhou třetinu jsme odehráli výborně. Ve třetí části jsme jen soupeři nechtěli darovat šanci na zdramatizování zápasu, zvládli jsme to skvěle."

SESTŘIH: Zlín - Liberec 2:4. Lídr tabulky si upevnil první místo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 04:24. Šlahař, 53:51. Dufek

Hosté: 08:36. Birner, 18:58. Bulíř, 30:38. Bulíř, 52:39. A. Musil

Sestavy

Domácí: Kašík (Huf) – Nosek (A), Žižka (C), Ferenc, Freibergs, Buchta, M. Novotný, Gazda – J. Ondráček, Fryšara, Köhler – Šlahař, Honejsek, Okál – Dufek, Claireaux, Herman – Popelka, P. Sedláček, Kubiš (A).

Hosté: Hrachovina (Žajdlík) – Šmíd (A), Knot, Derner, Graborenko, Kolmann, Havlín, T. Hanousek (A) – Birner, L. Hudáček, Lenc – Marosz, Bulíř, M. Zachar – L. Krenželok (C), P. Jelínek, Ordoš – J. Vlach, A. Musil, Valský.

Rozhodčí

Hradil, Obadal – Lučan, Kis

Stadion

ZS Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

4 436 diváků

Pardubický útěk ze dna zařídil Látal

Domácí po nečekaném středečním vítězství v Brně nastoupili sebevědomě a veledůležitou bitvu o záchranu rozehráli lépe. Z jejich úvodní aktivity vzešel gól Šišovského, který tři sekundy po skončení přesilové hry tečoval Schleissovu střelu od modré čáry a mohl se radovat ze svého prvního gólu v české extralize.

Zatímco v úvodní desetiminutovce Vítkovice diktovaly tempo, pak přišla studená sprcha. Ze zrcadlově stejné situace Pardubice dokázaly vyrovnat Poulíčkem, který před Svobodou sklepnul Mikušovu střelu.

Jen 57 sekund stačilo Východočechům na obrat. Vzápětí si sedl na trestnou lavici Bukarts a Kolář přesilovku rychle využil přesným příklepem od modré.

Bylo cítit, že jde o hodně. Utkání neslo atributy play off; velké nasazení, dohrávání, strkanice i pěstní vložky. Pardubice mohly za stavu 2:1 odskočit, ale Poulíčkova střela zazvonila na tyčku.

Tak se zrodil další zvrat. Ve 29. minutě se Hruška prosadil pohotovým zakončením po přihrávce zpoza branky a ve 33. minutě se znovu ujala další teč z osy hřiště, o kterou se tentokrát postaral Mallet.

Domácí však v závěru druhé části nabídli hostům dvojnásobnou početní výhodu, kterou po křížné přihrávce Kousala zužitkoval prudkou ranou pod břevno z voleje Svačina.

Záchranářské drama gradovalo v závěru, šance byly na obou stranách. Ale klíčovou akci sehráli ve 48. minutě hosté a kombinaci Kusého a Zacharčuka dokončil Látal.

Domácí v závěru byli blízko vyrovnání, ale Romanova střela v 58. minutě skončila na tyči, a hned vzápětí prudce snížil vítkovické šance svým vyloučením faulující Schleiss. Vítkovice i v oslabení riskovaly bez gólmana a patnáct sekund před koncem inkasovaly do prázdné branky ze Svačinovy hokejky.

Ohlasy trenérů

Rostislav Klesla (Vítkovice): "Dobře jsme začali, vstřelili jsme vedoucí gól, ale potom hosté začali hrát velice dobrý hokej. Nějak jsme to otočili, nicméně jsme se dostali do mnoha vyloučení, což hráči zacloumalo. Do třetí třetiny jsme šli za vyrovnaného stavu, stačilo hrát trpělivě, ale dostali jsme zbytečný gól a nezvládli jsme zápas, který jsme chtěli zvládnout. Je to fakt, musíme se připravit na další zápasy."

Michal Mikeska (Pardubice): "Pro nás jedno ze stěžejních utkání. Nezačali jsme ho úplně nejlíp. Během prvních deseti minut jsme Vítkovicím nabídli dva úniky, dostali jsme jeden gól, ale naštěstí jsme to po desáté minutě srovnali a otočili jsme skóre. Ve druhé třetině se Vítkovice dostaly do vedení, ale my jsme jim to znovu dokázali vrátit. Třetí třetina byla mírně nervózní, přesto jsme ji zvládli velice dobře. Hráči to zvládli psychicky i mentálně. Celý závěr zvládli velmi dobře a vezeme tři body."

SESTŘIH: Vítkovice - Pardubice 3:5. Boj o důležité body zvládlo lépe Dynamo a dostali se z posledního místa
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:19. Šišovský, 28:21. Hruška, 32:12. Mallet

Hosté: 10:19. Poulíček, 11:16. J. Kolář, 37:28. Svačina, 47:16. Látal, 59:45. Poulíček

Sestavy

Domácí: Mi. Svoboda (Dolejš) – Štencel, Trška, Rosandić, Dudas, Výtisk (C), R. Černý, L. Kovář – Dočekal, Werbik, T. Kubalík – Roberts Bukarts, O. Roman, Lakatoš (A) – Šišovský, Hruška, Schleiss – Dej (A), R. Veselý, Mallet.

Hosté: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Ivan – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

Rozhodčí

Pešina, Pražák – Jindra, Zíka

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

6 039 diváků

Čtyřbodový Rachůnek (2+2) vedl výprask Komety

Do prvních výraznějších šancí se dostali hosté, Vincour ani Rákos však brankáře Novotného nepřekonali. A domácí následně v rozmezí tří minut dali utkání ráz.

Nejdříve se v 8. minutě trefil Stříteský, o dvě minuty později opět Realistic Aréna explodovala poté, co Beránek projel přes celé kluziště a podruhé překonal Čiliaka. Kalich hořkosti si Brno dopilo v 11. minutě, když zkoprnělou obranu Komety potřetí potrestal Vondráček.

Trenér Komety Zábranský si vzal oddechový čas, k obratu však své svěřence nenabudil. Brno sice v první třetině již neinkasovalo, ve druhé části se ale domácí opět prosazovali. Eratovo vyloučení potrestal Flek. Snížit mohli Horký, Plekanec nebo Vincour, ani jeden z nich však Novotného překonat nedokázal.

A tak přidali další gól domácí. Vildumetz objel branku, Čiliak se nestihl včas přesunout a karlovarský útočník se radoval z premiérové branky v extralize. Ve 39. minutě se poté v přesilovce trefil obránce Šenkeřík.

O osudu zápasu tak bylo rozhodnuto. Západočeši ale ve třetí části přidali další tři góly, když se dvakrát prosadil nejproduktivnější hráč týmu Rachůnek, a jednou kapitán Skuhravý. Hosté se prosadili až v 54. minutě, kdy připravil Novotného o možné čisté konto Plekanec. Zápas tak skončil stejným výsledkem jako na konci prosince, kdy však 9:1 vyhrálo Brno.

Ohlasy trenérů

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Myslím, že dnes výsledek tak úplně neodpovídá tomu, co se odehrávalo na ledě. Kometa si od začátku vytvářela příležitosti a nás podržel fantastický Filip Novotný. Pak se nám podařilo během krátkého sledu vstřelit tři branky. Byli jsme dnes extrémně produktivní. Jsem rád za celou kabinu, jak jsme to zvládli. Dostali jsme šanci bojovat zase o lepší umístění a uděláme pro něj všechno."

Kamil Pokorný (Kometa): "Je pro mě složité komentovat dnešní zápas a takový výsledek. Zrodil se tak, že domácí dali v první třetině tři branky během krátkého časového úseku. My jsme měli v úvodu taky šance, ale neproměnili jsme je. Zápas se poté odvíjel ve stejném duchu až do konce. Domácí se se svými šancemi naložili parádně, my jsme nebyli schopni vrátit se do zápasu ani za stavu 0:3 nebo 0:4, kdy jsme také měli šance. Například tři úniky dva na jednoho ve vlastním oslabení. Zápas byl nasměrovaný k tomu, že nám nevyjde vůbec nic a Varům všechno. Karlovy Vary nám tak po právu oplatily vysokou porážku, kterou utrpěly u nás doma."

SESTŘIH: Karlovy Vary - Kometa Brno 9:1. Nečekaný debakl! Rachůnek bral čtyři body
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kometa Brno: Výsledek je pro hosty až moc krutý, uznal domácí kouč Mariška
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Kometa Brno: Soupeř nás tvrdě trestal, litoval hostující kouč Pokorný
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 07:49. Stříteský, 09:16. O. Beránek, 10:33. Vondráček, 23:54. Flek, 33:33. Vildumetz, 38:46. Šenkeřík, 46:26. T. Rachůnek, 50:28. Skuhravý, 51:21. T. Rachůnek

Hosté: 53:11. Plekanec

Sestavy

Domácí: F. Novotný (Bednář) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Weinhold, M. Rohan, Plutnar, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – V. Polák, Černoch, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Hosté: Čiliak (40. Vejmelka) – Mlčák, O. Němec (A), Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Svozil, Baranka – Zaťovič (C), Plekanec (A), Mueller – Jenyš, Kusko, M. Erat – Kucsera, Rákos, Vincour – Plášek ml., Střondala, L. Horký.

Rozhodčí

Hejduk, Kika – Ondráček, Špůr

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

4365 diváků

Krize Rytířů nebere konce

Domácí se do velké šance dostali již po 20 sekundách hry, kdy se před Cikánka prosadil Nahodil, kladenský brankář ale svůj první zákrok v zápase zvládl. Aktivní domácí se v 6. minutě dostali do přečíslení dva na jednoho, Musil však přestřelil branku. Za svoji aktivitu byla Olomouc odměněna následně. Po Jaroměřského přihrávce do středu hřiště otevřel skóre Ostřížek.

O druhou branku Hanáků se poté postaral po samostatném úniku Irgl. Kladno se k ohrožení Konráda dostalo až v přesilové hře před koncem první třetiny, olomoucký brankář byl ale vždy pozorný. Nejtěžší zákrok předvedl Konrád 30 vteřin před koncem první části po chybě Vyrůbalíka, kdy se musel rychle přesouvat od jedné tyče k druhé.

Po sérii vyloučení na začátku druhé třetiny se hra srovnala a Olomouc přidala třetí branku. Obránce Jaroměřský se neunáhlil se střelou, objel branku hostů a i s přispěním odrazu od bránícího hráče zasunul puk za brankovou čáru. Stejná věc se pak málem podařila také Musilovi, Cikánek tentokrát dokázal zasáhnout. Dobrý zákrok si připsal také proti teči Vodného po chytrém Valentově nahození. Další ojedinělá šance hostů přišla opět až v přesilové hře. Konrád vykopával puk po závaru před brankou až na poslední chvíli.

Ve třetí třetině se před Cikánka natlačil Handl, zakončil ale jen do kladenského brankáře. V polovině třetí třetiny mohl zvýšit olomoucké vedení Olesz, ale Cikánek si připsal další dobrý zákrok. Zasáhnout už se však hostujícímu brankáři nepodařilo proti střele Buriana, kterého ke skórování vybídl přihrávkou na osu hřiště Káňa.

Následně došlo ke střídání brankářů, ze hry ale odstoupil mírně kulhající Konrád. Jeho náhradník Lukeš následně zlikvidoval Bláhův nebezpečný pokus. Skóre už se poté nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Jan Tomajko (Olomouc): "Připravovali jsme se na těžký zápas, protože jsme věděli o černé sérii Kladna. Čekali jsme od nich maximální bojovnost a nasazení. Chtěli jsme do toho dobře vstoupit, což se nám povedlo. V prvních dvou minutách jsme si vytvořili dost šancí, které jsme sice neproměnili, ale poté jsme vyprodukovali dva góly. Kladno mělo za stavu 2:0 velkou šanci, ale naštěstí to byla tyčka. Potom jsme zápas měli pod kontrolou. Měli jsme lepší pohyb, ale neproměnili jsme další šance. Ve třetí třetině jsme hráče nabádali, aby pořád udrželi koncentraci. Už se nám totiž s Kladnem jednou stalo, že jsme ze stavu 3:0 prohráli. Musím hráče pochválit za to, jak zápas dohráli. Konráda bychom normálně nestřídali, ale má určitou indispozici, proto šel z brány."

David Čermák (Kladno): "Zápas se mi hodnotí strašně špatně. Naše série porážek dál trvá. V předchozích zápasech jsme nebyli horším týmem a prohráli jsme. Dnes jsme do zápasu vstoupili od začátku špatně a Olomouc nás jasně přehrávala. Během celého zápasu jsme neměli šanci se do něj dostat a nějak to zdramatizovat. Hráči si to teď sami vyříkávají v šatně. Nálada není dobrá a dnes to bylo vidět asi nejvíce. Je to už osm zápasů a soupeři za námi všichni vyhrávají. Takže nervozita už tam je. Máme puk mezi "čárkama" a nikdo to na sebe nevezme. Do každého zápasu ale jdeme s tím, že to chceme zlomit a musíme se o to pokusit i v Liberci."

SESTŘIH: Olomouc - Kladno 4:0. Kohouti srazili trápící se Rytíře
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 06:31. Ostřížek, 11:24. Irgl, 25:24. Jaroměřský, 51:15. Burian

Hosté:

Sestavy

Domácí: Konrád (52. Lukáš) – Škůrek, Valenta, Ondrušek (A), Dujsík, Vyrůbalík (C), Jaroměřský – Klimek, Nahodil, P. Musil – Burian, J. Káňa, Irgl – Ostřížek (A), J. Knotek, Olesz – Vodný, Handl, Skladaný.

Hosté: Cikánek (Brízgala) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A), Zajíc – O'Donnell, Stach, Jágr – Zikmund, Vampola (C), Hovorka – Redlich, Machač, Š. Bláha – Melka, T. Kaut (A), Hajný.

Rozhodčí

Zbyněk Kubičík, Peter Stano – Marek Hlavatý, Vít Lederer

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Kanadské bodování
Hráč Tým G A KB Z +/- TM S
1. Milan Gulaš 35 41 76 52 1 38 231
2. Michal Birner 20 41 61 41 12 12 138
3. Libor Hudáček 31 29 60 50 22 24 162
4. Tomáš Rachůnek 25 27 52 51 -8 12 113
5. Martin Zaťovič 29 21 50 51 1 24 125
6. Pavol Skalický 18 27 45 51 25 50 95
7. Matěj Stránský 23 22 45 52 13 46 120
8. Brady Austin 18 25 43 52 -12 26 145
9. Roberts Bukarts 16 26 42 47 -8 42 141
10. Tomáš Mertl 16 24 40 48 -4 42 114

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud