Vstupenky online

Dorostenci si pohlídali vyrovnaný zápas s Třemošnou a po pauze naplno bodují

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 14.02.2020

V první i druhé třetině vyrovnaného utkání Vsetína s Třemošnou se prosadili domácí. Nejvíce šancí si oba celky dokázaly vytvořit až ve třetí dvacetiminutovce, kdy Meteor zdramatizoval průběh zápasu brankou v 41. minutě. Valaši všechny další soupeřovy nápory ustáli a sami se ve svých akcích dvakrát prosadili a zvítězili tříbrankovým rozdílem 4:1.

ELIOD Extraliga dorostu - 14. kolo - 2. část pá 14.2.16:00
VHK ROBE Vsetín
HC Meteor Třemošná
4:1(1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 13. Hrnčíř (Juráň, Kuchařík), 37. Fojtík (Kočí, Babeliak), 46. Dědek (Tobola), 57. Čajanová (Kočí, Dědek) – 41. Dvořák (Sieger, Beránek). Rozhodčí: Novák – Klimek, Bartoň. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 135. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1. 

VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek – Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová.
HC Meteor Třemošná: Vondraš – Čarda, Dolhý, Plecitý, Malkovský, Bláha, Balák – Reiser, Beníšek, Sieger, Dvořák, Fiala, Krasanovský, Pešek, Kaiser, Beránek.

Již od začátku třetiny se o kotouč oba týmy praly, ale hrálo se především v obranném pásmu Třemošné. Tady se Vsetínským několikrát podařilo vyslat přesné střely na bránu hostů, za záda Vondraše se jim však trefit nepodařilo. Od 7. minuty se však začali hosté více drát do útoku, obrana domácích, ale byla vždy na správném místě. Třemošné se nepodařilo ani využít naskytnuté přesilové hry. V druhé polovině se již skóre otevřelo střelou Tadeáše Hrnčíře do volného místa v bráně. 

Po tomto gólu měli domácí ještě příležitost přesilové hry, té se jim ale využít nepodařilo. Ale i tak bylo na domácím celku vidět větší chuť hrát. V 18. minutě došlo na trestné střílení, kterého se Babeliakovi využít nepodařilo. Do konce třetiny se již hrálo především ve středním pásmu, z kterého se celkům nedařilo na delší dobu dostat.

Druhá třetina byla podobná té první, kdy se celky přetahovaly o puk. Ve 24. minutě hrála Třemošná v počtení výhodě, ale víc byli v útoku domácí. Až když se hrálo 5 na 5, tak se do útoku drali hosté a vyslali několik střel na Nešpůrka, ten však v jejich průletu do brány úspěšně zabránil. Od 28. minuty se útočné pozice obrátili a Vsetínští hráli v útočném pásmu. 

O dvě minuty později dostali šanci hosté, když se jejich útočník protáhl okolo mantinelu až k bráně, jeho střela však nebyla dobře namířena a vsetínský gólman zasahovat nemusel. Ondřej Fojtík dostal přihrávku k levému kruhu a kotouč poslal přímou střelou pod horní tyčku. To Třemošnou nabudilo a konec třetiny se odehrál před vsetínským gólmanem.

Ihned po počátku třetí třetiny snížila Třemošná dvougólový náskok domácích střelou Adama Dvořáka okolo levé tyče. Vsetínští si to ale líbit nenechali a v 46. minutě se prosadil Matyáš Dědek. Hosté se ale zastrašit nenechali a vyslali několik přesných střel na Nešpůrka, který si v polovině třetiny musel dávat velký pozor na létající puky. 

Od 49. minuty se domácímu celku nedařilo dostat do velkých šancí, a v útoku byla především Třemošná. V 54. minutě však došlo na obrat a Vsetínští byli opět častěji v útoku, ale nabízených šancí nevyužili. To až tři minuty před koncem utkání se ke kotouči u mantinelu dostala Sára Čajanová, která neváhala a kotouč vyslala do prázdného místa u pravé tyče. Konec třetiny se podobal konci první periody, kdy se celky o kotouč přetahovaly.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): První třetina byla vyrovnaná, bojovná. V druhé třetině jsme zvýšili úsilí v naší aktivitě, přidali jsme další gól. A ve třetí třetině jsme zase díky zodpovědnému výkonu udrželi vítězství a ještě navýšili. Takže dneska musím poděkovat klukům za jejich dnešní předvedený výkon.

Adam Sýkora (HC Meteor Třemošná): V první řadě bych chtěl pogratulovat soupeři. Myslím si, že to byl docela vyrovnaný zápas, rozhodly naše individuální chyby. Zápas se mně jako trenérovi líbil z obou stran. Přestože jsme měli takhle dlouhou cestu, tak si myslím, že jsme měli dobrý pohyb. Nicméně rozhodly nevyužité gólové příležitosti a soupeř zaslouženě vyhrál.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava