TOPlist

Koronavirus možná zdrží výrobu nové generace iPhonů

iphone 12 clanek

Představení nové generace iPhonů se opět očekává v září na každoroční hardwarové akci Applu. Podle posledních zpráv však hrozí, že jejich produkce může kvůli koronaviru nabrat zpoždění, což by znamenalo, že při uvedení na trh by některých iPhonů 12 mohlo být nedostatek.

Kvůli rychlému šíření nákazy bylo v Číně nedávno uzavřeno několik továren a podle zdrojů hovořících s webem DigiTimes, které cituje server PhoneArena, virus také donutil Apple, aby přestal do Číny posílal své specializované inženýry.

Tito zaměstnanci prý měli za úkol asistovat s klíčovou fází vývoje iPhonů, známou pod názvem Engineering Validation Test, v rámci níž cupertinský technologický gigant finalizuje podobu designu telefonů a stará se o to, aby vše dosáhlo jeho standardů.

cina china koronavirus
Ilustrační obrázek

Apple údajně omezil cestování svých zaměstnanců do Číny na „nezbytně nutné obchodní“ účely a v této chvíli není jasné, kdy se zmínění inženýři budou moci vrátit. Výroba nových iPhonů začíná obvykle v polovině června, než se objem v souvislosti s blížícím se zářijovým odhalením v srpnu zvýší. Podle zdrojů webu DigiTimes není pravděpodobné, že tento cíl se Applu letos podaří splnit, v důsledku čehož by některých modelů „dvanáctkové“ série mohlo být na začátku prodeje nedostatek.

Není nicméně pravděpodobné, že by Apple odložil oficiální představení telefonů, které podle neoficiálních informací proběhne 8. září.

Autor článku Martin Duchoslav
Martin Duchoslav

Kapitoly článku