Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Schick přispěl gólem k výhře Lipska, tabulku ale nadále vede Bayern. Polepšil si i Dortmund

Patrik Schick vstřelil svůj šestý gól v Bundeslize, a přispěl tak k výhře Lipska 3:0 nad Brémami. Lipsko tím dočasně odsunulo Bayern na druhé místo v tabulce. Vedení ligy si ale Mnichov vzal zpět díky nedělní výhře 4:1 v Kolíně nad Rýnem. Fotbalisté Dortmundu porazili v předehrávce 22. kola německé ligy Frankfurt 4:0, Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě přehrála Paderborn 2:1. Schalke odjelo z Mohuče s remízou.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

Souboj Lipska s Brémami okořenil i český duel mezi útočníkem Patrikem Schickem a reprezentačním spoluhráčem Jiřím Pavlenkou. Úspěšněji ze zápasu nakonec odcházel hráč v barvách Lipska, které vyhrálo po třech zápasech a v neúplné tabulce se posunulo o dva body na první místo. Dosud vedoucí Bayern Mnichov má nedělní utkání s Kolínem nad Rýnem k dobru.

Schick se vyznamenal už u prvního gólu Lipska, kdy chytře sklepl centr před prázdnou bránu, kde čekal Lukas Klostermann. Ve 39. minutě se český reprezentant prosadil už sám, kdy skóroval hlavou po rohovém kopu.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick překonal Pavlenku

Schick vstřelil ve dvanáctém bundesligovém zápase šestý gól, což je více než za 46 utkání v italské lize v dresu AS Řím, odkud v německém klubu hostuje.

Pavlenka potom inkasoval ještě jednou, nedlouho po změně stran ho překonal Nordi Mukiele. Brémy jsou po desáté porážce z posledních dvanácti utkání předposlední a stále procházejí krizí.

Do utkání v Kolíně nad Rýnem vstoupil Bayern dokonale. Ve třetí minutě otevřel skóre nejlepší bundesligový střelec Robert Lewandowski 23. ligovým gólem v sezoně. Za dvě minuty zvýšil Kingsley Coman a ve 12. minutě zápas prakticky rozhodl třetí trefou Serge Gnabry.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern zvítězil v Kolíně nad Rýnem 4:1

Mnichovský favorit, který usiluje o zisk osmého titulu v řadě, krátce po změně stran inkasoval, ale gól Jhona Córdoby po zásahu videorozhodčího neplatil kvůli ofsajdu. Gnabry skóroval podruhé v 65. minutě a přidal Bayernu čtvrtou branku. Krátce poté kolínskou porážku už jenom zmírnil Mark Uth.

V předehrávce kola otevřel skóre pro Dortmund po půlhodině hry přesnou střelou z hranice vápna Lukasz Piszczek. Po změně stran potvrdily jasnou převahu domácího týmu branky Jadona Sancha, Erlinga Haalanda a Raphaëla Guerreira.

Je nám líto, video expirovalo.
Dortmund si zastřílel a je druhý

Devatenáctiletý norský kanonýr Haaland se po jednozápasovém půstu znovu zapsal mezi střelce a po lednovém přestupu ze Salcburku zaznamenal osmý gól v pátém zápase, což se dosud v Bundeslize žádnému nováčkovi nepodařilo.

Augsburg po prvním poločase nad Freiburgem vedl po trefě Philippa Maxe, v 51. minutě ale srovnal Janik Haberer, proti jehož tečované střele neměl Tomáš Koubek šanci. Další Čech ve službách Augsburgu Marek Suchý zůstal na lavičce, Jan Morávek se v nominaci neobjevil.

Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín v Padderbornu druhý poločas, v němž hosté záhy přišli o vedení. Ale první vítězství po odchodu Jürgena Klinsmanna a pod novým koučem Alexandrem Nourim a konečný výsledek 2:1 zařídil v 67. minutě patičkou Matheus Cunha.

Hoffenheim s Pavlem Kadeřábkem podlehl na domácím hřišti 2:3 Wolfsburgu. Hattrickem se o to postaral Wout Weghorst, který proměnil dvě penalty a vítěznou trefu přidal obloučkem po rychlém brejku.

Německá fotbalová liga - 22. kolo:

Dortmund - Frankfurt 4:0 (33. Piszczek, 50. Sancho, 54. Haaland, 74. Guerreiro), Augsburg - Freiburg 1:1 (38. Max - 51. Haberer), Hoffenheim - Wolfsburg 2:3 (45. Baumgartner, 60. Kramarič z pen. - 18. z pen., 52. z pen. a 71. Weghorst), Lipsko - Brémy 3:0 (18. Klostermann, 39. Schick, 46. Mukiele), Paderborn - Hertha Berlín 1:2 (51. Srbeny - 10. Boyata, 67. vlastní Collins), Union Berlín - Leverkusen 2:3 (7. Gentner, 87. Bülter - 22. Havertz, 84. Diaby, 90.+4 Bellarabi), Kolín nad Rýnem - Bayern Mnichov 1:4 (70. Uth - 12. a 66. Gnabry, 3. Lewandowski, 5. Coman), Mohuč - Schalke 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články