TOPlist

Samsung Galaxy Z Flip se prodává jako housky na krámě. V USA je téměř vyprodaný

samsung galaxy z flip 1

Samsung si může mnout ruce – jeho nový skládací telefon Galaxy Z Flip se prodává doslova jako housky na krámě. V USA je na webu jihokorejského technologického giganta po jediném dni již vyprodaný a vyprodáno též hlásí známý prodejce elektroniky Best Buy. Momentálně je možné jej v USA po internetu koupit pouze prostřednictvím telefonních operátorů Sprint a AT&T.

Podobná situace je v Jižní Koreji, kde místní operátor LG U Plus telefon vyprodal za pouhou půlhodinu. Pokud jde o kamenné obchody, situace se zřejmě nebude příliš lišit. Například v New Yorku jej některé obchody vyprodaly téměř hned po zahájení čtvrtečního půlnočního prodeje. Celosvětově se prodeje tohoto nového ohebného smartphonu odhaduje na zhruba 20 tisíc kusů. To je téměř 10× více než v případě Galaxy Foldu.

Důvodem pro nebývale dobré počáteční prodeje je zcela jistě cena – druhý ohebný telefon Samsungu se v USA nabízí za 1 379 dolarů, což je zhruba o 600 dolarů méně, než kolik stojí jeho skládací prvotina Galaxy Fold, uvedená na trh loni v září. Jsou zde však i další důvody: Galaxy Z Flip má oproti Galaxy Foldu vylepšený design a je také mnohem kompaktnější. Vše tak nasvědčuje tomu, že právě „véčka“ by mohla nastartovat trh s ohebnými displeji.

A jak se Galaxy Z Flip líbí vám? Přemýšlíte o jeho nákupu, nebo vás ohebné displeje nechávají zcela chladnými?

Autor článku Martin Duchoslav
Martin Duchoslav

Kapitoly článku