Michael Kors spojil country s městskou modernou ve své podzimní kolekci 2020

Michael Kors spojil country s městskou modernou ve své podzimní kolekci 2020

Módní návrhář Michael Kors našel inspiraci pro svou novou podzimní kolekci ready-to-wear 2020 v country, a tak i svou přehlídku na newyorském týdnu módy přenesl do dřevěných stájí country baru.

Old town road

Novou podzimní kolekci značky Michael Kors 2020 - 2021 byste klidně mohla nosit jak na obchodní jednání mezinárodní společnosti, tak do stáje, kde si vyjedete na projížďku na koni. Návrhář Michael Kors spojil všechny aspekty těchto stylů a ve stejném duchu pojal i přehlídku v New Yorku na týdnu módy. Vzniklo tak několik famózních outfitů, které přinesly kostkované vzory, velké velikost, gumáky i třpyt a lesk. Ač střihem rozdílné, barvou se outfity spojovaly ve skvělou kolekci, kterou spojovala ještě jedna věc, a to pocit pohodlí, tepla a všeobecné spokojenost.

Bella Hadid jako královna country

Kolekci odstartoval svým zpěvem kanadský country zpěvák Orville Peck, který se svou kapelou doprovázel svým speciálním playlistem celou přehlídku. V jeho hudbě se mísilo klasické country s rockem a též popovou muzikou. Interpret totiž přetvořil pro přehlídku známou písničku "I will always love you" do country melodie. I přehlídkové molo nebylo opomenuto. Designéři jej přetvořili ve do stylu dřevěných latěk. Na přehlídce se na mole objevila i velmi známá jména topmodelek, mezi nimi například Bella Hadid a Kaia Gerber.

"Myslím, že svět je matoucí a složité místo, a myslím, že nejlepší móda by vás měla naplňovat sebevědomím, takže jsem vážně moc chtěl, aby celá tahle věc byla proto co nejpohodlnější. Všichni bychom chtěli žít na venkově, ale to samozřejmě nemůžeme, proto jsem chtěl takový ten pohodlný, zpátečnický přístup, který najdete právě na venkově a spojit jej s urbanistickým leskem," řekl návrhář Michael Kors pro Reuters.

Jak již bylo řečeno, barevná paleta použitá v kolekci byla značně omezená, kromě klasické černé se střídaly odstíny hnědé a béžové, sem tam se objevil outfit v odstínech šedé a v barevnosti vybočovalo pouze pár kousků, například lososové pončo s koženou páskou. Pro umocnění efektu country nemohly chybět samozřejmě kožené doplňky a vysoké boty na podpatku.

"Mám takový pocit, že kdyby návrháři neměli přehlídky, nikdy by své kolekce nedokončili. Pořád by jen navrhovali jednotlivé outfity.  Koneckonců je toto ten nejlepší způsob, jak v krátkém čase říct svůj šestiměsíční příběh všem těm lidem. Myslím, že moji zákazníci chtějí opravdovost.  Myslím si, že to jsou ty věci, které si lidé nechají ve svých šatnících 20, 25, 30 let," dodal pro Reuters Michael Kors.

Reuters; Vogue; foto: Filippo Fior / Gorunway.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram