bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chystají Penguins další výměnu? Prioritou je vyhrávat teď, zní z Pittsburghu

15. února 2020, 10:00

Ondřej Mach

Generální manažer Tučňáků Jim Rutherford na začátku týdne zaujal výměnou zahrnující Jasona Zuckera, bývalý útočník Minnesoty by ale podle všeho nemusel být posledním pittsburghským přírůstkem. O plánech před uzávěrkou přestupů, zisku Zuckera nebo probíhající sezoně se Rutherford rozpovídal pro web The Athletic.

Pensylvánský celek letos prožívá nad očekávání dobrý ročník. Na jeho začátku byl Pittsburgh mnoha experty pasován na zklamání sezony, mužstvo ale tyto prognózy rychle vyvrátilo. A to i přes neustávající sérii zranění.

Většina důležitých hráčů si během posledních měsíců prošla krátkými či delšími absencemi, zdravotním problémům se nevyhnuly ani největší hvězdy Sidney Crosby a Jevgenij Malkin. Velkou ztrátou pak bylo zranění útočníka Jakea Guentzela, který bude nejspíš chybět po zbytek sezony.

Hlavně z tohoto důvodu získal Rutherford svou vymodlenou posilu v podobě Jasona Zuckera, šikovný křídelník byl v jeho hledáčku už nějakou dobu.

„Dlouho se nám líbil. Mysleli jsme, že ho přivedeme v létě, ale to se nám nepovedlo. Důležité je, že Jason má ještě tříletou smlouvu. Je na vrcholu kariéry, dělá náš tým lepším,“ řekl Rutherford reportérovi Pierru LeBrunovi.

Ostřílený generální manažer v posledních letech proslul ochotou měnit vysoké výběry na draftu, velmi často i ty v prvním kole. „Lidé taky někdy říkají: ’Nemáte obavy z toho, že jednou nebudete mít žádné mladé hráče?’ Samozřejmě, že se toho vždycky bojíte,“ pokračoval Rutherford.

 

„Ale zároveň jsme získali kluky jako Zach Aston-Reese, který byl volným hráčem. Dostali jsme Marcuse Petterssona, dobrého mladého obránce. Z dalších výměn máme obránce Johna Marina nebo útočníka Jareda McCanna, taky mladé hráče. Udělali jsme několik takových věcí, abychom kompenzovali výběry na draftu,“ vysvětlil sedmdesátiletý funkcionář.

Příchodem Zuckera vyslal Rutherford jasný signál všem fanouškům: "Chci vyhrávat teď!" Kariéry všech hvězdných borců se pomalu chýlí ke konci, Crosby, Malkin nebo Letang už nejsou žádní mladíci a mnoho pokusů získat stříbrný pohár už mít nebudou.

„Ano, je to naše priorita,“ potvrdil generální manažer, který předtím dlouho vedl tým Carolina Hurricanes.

„Jde to vidět na výměně Zuckera. Dali jsme naše první kolo, které bychom měli tento rok a Addisona, jenž je sice velmi dobrý prospekt, ale v následujících třech letech by zřejmě nebyl připravený hrát NHL. Proto jsem musel udělat taková rozhodnutí.“

V souvislosti se slavným klubem se ale spekuluje o dalších výměnách, hodně se mluví například o příchodu obránce. „Budeme to řešit zhruba 48 hodin před uzávěrkou, kdy budeme mít informace o tom, jak jsou na tom naši zranění hráči. Ale teď opravdu nevím, jestli uděláme něco dalšího,“ pravil Rutherford závěrem.

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.