Střelba v centru Berlína. Incident má jednu oběť a čtyři zraněné

Střelba v centru Berlína si vyžádala jeden život

Střelba v centru Berlína si vyžádala jeden život Zdroj: ČTK

Střelba v centru Berlína si vyžádala jeden život
Německá policie, ilustrační foto
Víceúčelová hala Tempodrom v centru Berlína.
4
Fotogalerie

Jednoho mrtvého a čtyři zraněné si v pátek pozdě večer vyžádala střelba v centru Berlína. Pachatel či pachatelé jsou na útěku, informovala dnes mluvčí státního zastupitelství. Okolnosti činu, který se odehrál před víceúčelovou halou Tempodrom, jsou stále nejasné. Vyšetřování činu se ujalo oddělení vražd berlínské policie.

Střelba se ozvala v pátek kolem 23:00 SEČ. Na místě činu zraněním podlehl 42letý muž, další čtyři lidé jsou v nemocnici. Zranění některých z nich jsou vážná.

Hala Tempodrom, která se nachází ve čtvrti Kreuzberg, měla v pátek večer na programu turecký zábavní pořad Güldür Güldür Show. Návštěvníci museli budovu opustit bočními a zadními východy. Podle reportéra DPA na místě, které obsadily dvě stovky policistů, nebyla panika.

Zda střelba souvisela s představením v Tempodromu není zřejmé. Podle mluvčí berlínského generálního státního zastupitelství Mony Lorenzové jsou zatím nejasné i další okolnosti střelby. Policie neví ani to, zda byl střelec jen jeden, nebo jich bylo několik. Vyšetřování činu se ujalo oddělení vražd berlínské policie.