Vstupenky online

Desítka byla blízko. Dorostenci deklasovali poslední Kladno

Helena Hegeďová • 15.02.2020

Vsetínští dorostenci se stále drží na čele tabulky a svou roli favorita potvrdili i proti poslednímu Kladnu. První třetina byla ještě vyrovnaná, v té druhé se však Valaši rozstříleli a svému soupeři nasázeli celkem pět branek, hosté skóre korigovali jen jednou přesnou trefou a bylo rozhodnuto. Vysoký náskok si žluto-zelení v posledním dějství pohlídali a vyhráli vysoko 9:2.

ELIOD Extraliga dorostu - 15. kolo - 2. část so 15.2.12:00
VHK ROBE Vsetín
HC PZ Kladno
9:2(2:1, 5:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Kuchařík (Kočí, Fojtík), 14. Babeliak (Turek), 21. Adámek (Kunst, Babeliak), 22. Dědek (Tobola, Čajanová), 29. Turek (Krajčík, Babeliak), 29. Kuchařík (Babeliak, Kunst), 36. Turek (Hrnčíř), 44. Babeliak (Turek), 47. Turek (Adámek, Hrnčíř) – 16. Vosyka (Redlich, Trojna), 34. Redlich (Kulich). Rozhodčí: Škach – Kučera, Blažek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na bránu: 53:23. Diváci: 148. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 9:2.

VHK ROBE Vsetín: Nešpůrek - Velikovský, Kočí, Fojtík, Krajčík, Kunst – Babeliak, Tobola, Juráň, Adámek, Kuchařík, Hrnčíř, Dědek, Turek, Čajanová.
HC PZ Kladno: Liemann (29. Hykel) – Melichna, Rubáček, Šmejkal, Deniger, Horn – Rynda, Zukriegel, Cihelka, Hanousek, Jechumtál, Trojna, Redlich, Kulich, Mikeska, Vosyka.

Vsetín potvrdil roli favorita, když se v páté minutě dostal do vedení. Dominik Kuchařík tečoval v předbrankovém prostoru střelu Václava Kočího. Následně se Juráň s Kuchaříkem dostali do přečíslení dva na jednoho, ale finální křižná přihrávka nebyla přesná. V přesilovce Hanousek zblokoval Kunstovu ránu od modré a Kočí z mezikruží netrefil branku. Když Kulich naskočil z trestné lavice zpět do hry, otestoval Nešpůrkovu pozornost střelou na levý beton. Hodně zmatku nadělali před vsetínskou brankou také Vosyka a Redlich, ani jednomu z Kladenských nesedlo zakončení.

To se naopak povedlo Borisu Babeliakovi, který vedení Vsetína navýšil nádhernou bekhendovou střelou do bližšího horního rohu, kdy se kotouč svezl po horní tyči a dopadl za brankovou čáru. Babeliak se následně mohl prosadit také ve vlastním oslabení, kdy se spolu s Adámkem dostal do přečíslení dva na jednoho. Svým pokusem z pravého křídla trefil levou tyč Liemannovy brány. Kladno tuto přesilovku po vyloučení Dědka využilo a kontaktním gólem Tomáše Vosyky se vrátilo do hry. Na ledě dále úřadoval hlavně Babeliak, jenž si necelé čtyři minuty před koncem první třetiny vybudoval další individuální akci.

Do druhé třetiny Vsetínští vletěli a uchytila se hned teč Matyáše Adámka, jenž nasměroval do levého horního rohu střelu Stanislava Kunsta od modré. O minutu později se prosadil ještě Matyáš Dědek a domácí mohli být za tříbrankového vedení hned klidnější. Hosté si vypracovali příležitosti v přesilové hře, ale jejich hlavním hrdinou byl brankář Leimann, který si poradil s vysoko mířenou střelou Babeliaka z levého kruhu nebo a přečíslením Hrnčíře s Čajanovou.

Valaši se následně usadili v pásmu a na branku vysílali jednu nebezpečnou střelu za druhou. A to se domácím vyplatilo – dvěma brankami v 29. minutě navýšili náskok Adam Turek a Dominik Kuchařík, ten také dostal z brány Matouše Liemanna, jehož nahradil Ondřej Hykel. Kladno to muselo zkusit přes brejk, jenž využil Sebastian Redlich svou střelou pod horní tyč. Na snížení ze strany hostujícího celku pohotově odpověděl Adam Turek další přesnou trefou.

V úvodu třetího dějství si šance vytvořily obě strany, osmou branku žluto-zelených mohl přidat Juráň, který odehrál zápas proti Kladnu velice dobře. V pořadí osmý zásah Vsetína ale přidal až Boris Babeliak svou další povedenou kličkou a bekhendovou střelou do horního rohu. Po vyloučení Toboly se domácí i přes oslabení ocitli znovu v útoku. Nebezpečně vystřelil z pravého kruhu Kočí, jeho pokus vytěsnil Hykel vyrážečkou a Kladno se mohlo vydat využít svou přesilovou hru. To se hostům nepovedlo a v signalizované výhodě se potřetí v utkání prosadil Adam Turek. Desátá branka byla na spadnutí, když se Valaši nahrnuli do pásma a z hranice brankoviště pálili na bližší tyč Adámek s Turkem.

Deset minut před koncem třetí třetiny už sice bylo rozhodnuto, ale Kladno se nevzdávalo a stále usilovalo o gólový zásah. Střela Vosyky z levého křídla přes bránícího hráče v přesilové hře nebezpečně skákala okolo brankové čáry, vše vyřešil až na poslední chvíli domácí obránce Krajčík, jenž kotouč odpálil do bezpečí. A úplně stejně pak sebral Redlich gól Dědkovi. Valaši svou herní dominanci dokazovali i ve vlastním oslabení, kdy se drželi před bránou soupeře. Minutu před koncem už hrál Vsetín na krásu. Kuchařík s Hrnčířem přečíslení dva na jednoho překombinovali a střely z levého kruhu se nakonec gólman Hykel nedočkal. Celý zápas nakonec uzavřel hostující Kulich neproměněným trestným střílením.

Ohlasy k utkání

Jan Dědek (VHK ROBE Vsetín): Po vyrovnané první třetině jsme ve druhé třetině byli aktivnější, agresivní, lépe jsme napadali, vytvářeli šance, které jsme využili a proměňovali. Musím říct, že dnes podal celý tým skvělý výkon.

Martin Procházka (PZ Kladno): Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a chtěli jsme na to tým připravit. Věděli jsme, že Vsetín bude mít dobrý pohyb, což se potvrdilo. Naši hráči naplnili pokyny, které jsme jim dali. Postupně chtěli hrát se Vsetínem otevřenou hru, a to se nám nevyplatilo. Hlavně ve druhé třetině, kde jsme inkasovali pět branek a utkání bylo rozhodnuto.