15. února 2020 • 16:03

Šádek: Ve Slavii udělali hráči obrovský vzestup. Stejně musíme pracovat i my

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do jarní části fotbalvé FORTUNA:LIGY vstupuje Viktoria Plzeň druhá za Slavií, ligový suverén si vybudoval obří náskok šestnácti bodů. Na západě Čech ale nehodlají slevit ze svých cílů a co nejvíc prohánět lídra tabulky. Generální manažer Adolf Šádek navíc vnímá, že pod novým koučem Adrianem Guľou klub může být dál úspěšný. V rozhovoru pro O2 Sport mluvil i o tom, zda by ve funkci podržel Pavla Vrbu, pokud by nedostal nabídku z Razgradu.



„Nemám moc rád odpovídat na otázky s kdyby. Pavel měl v Plzni platný kontrakt do 30.6. 2020. Jednou jsem říkal, že bych ho určitě nevyhazoval. Je otázka, kdyby na něj nepřišla nabídka (z Razgradu). Pravděpodobně bychom v létě smlouvu neprodlužovali, takže nějaká diskuze by byla. Ale tohle kdyby nenastalo a za to jsem rád,“ řekl Šádek na otázku, zda by úspěšný kouč zůstal na lavičce v Plzni i pro jarní část.

Šádek o spoustě témat spojených s plzeňskou Viktorií mluvil v exkluzivním rozhovoru pro deník Sport. Na soustředění ve Španělsku, které pro mužstvo dopadlo velmi úspěšně, přidal některé zajímavosti i pro O2 TV Sport.

Třeba jako o procesu výběru trenéra. „Od začátku byl Adrian jediným kandiátem, vytipovaným trenérem, se kterým jsme vedli jednání,“ prohlásil plzeňský boss. „Slováky mám obecně rád, lidsky mi sedl. Je to ambiciózní, pracovitý člověk, mám pocit, že nejsem v klubu jediný workoholik. Teď je všechno v pořádku, ale ještě nehrajeme ostré zápasy. Nejsme v tlaku, ve stresu z posílání hráčů na tribunu a nějakých neúspěchů. Až pak se ukáže, jestli je náš vztah tak silný, abychom ustáli i těžší okamžiky.“

Zmínil kvalitu svých současných hráčů v kádru i ty, kteří se z Plzně dostali do zajímavých evropských destinací. „Předpoklady někteří mají. Nechci konkrétně vypichovat. Ale velmi dobře se vyvíjí Pavel Bucha, Aleš Čermák nebo Pavel Šulc. Mohou být úspěšní, ale ukáže to až čas. Třeba Patrik (Hrošovský) hraje v Belgii kvalitní soutěž, Michael (Krmenčík) to samé,“ pravil Šádek.

Poodhalil i přestupovou strategii klubu, který musí soutěžit se Slavií a Spartou. Pražskými kluby s vyššími rozpočty.

„Bereme hráče bez smluv, je to jedna z cest, kdy hráči mají poměrně vysokou kvalitu, ale kluby neuspokojí jejich potřeby. Pak jsme na trhu my. Třeba u Beauguela, kterému za půl roku končila smlouva a dokázali jsme se s ním dohodnout. U takových hráčů chceme jejich výkonnost ještě posunout. Věřím, že ve dvou, třech případech se trefíme, že trenér je schopný z hráčů dostat víc a posunout je na jejich limit. Třeba jako ve Slavii, kde hráči udělali v poslední době obrovský vzestup. Je to dané tréninkem, prací a náročností, stejně musíme pracovat i my,“ zdůraznil.

Došlo i na otázku, zda se může uskutečnit přestup Adolfa Šádka z Plzně. „Já zatím mám své místo tady, ještě jsem nedodělal všechno, co mám rozpracované, navíc jsem ve strukturách LFA (Ligové fotbalové asociace). O odchodu vůbec nepřemýšlím. Momentálně si to neumím představit, ale člověk by neměl říkat nikdy,“ reagoval Šádek.

A co plzeňský útok na titul? „Letos je to horší. Sice nemáme rozpočet jako “S„, ale ambice jsme před startem ročníku na titul měli a budeme je mít i dál, chceme atakovat čelo české ligy. To, že nemáme rozpočet jako oni, nás nevede k tomu, že bychom snižovali sportovní kvalitu klubu. Chceme Spartě a Slavii vytvářet nepříjemnou konkurenci a v lize aspirovat na první tři místa,“ odpověděl Šádek.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeňský střelec Beauguel: Krmenčík je minulost. Ničeho se nebojím
Video se připravuje ...

Na první kolo musíme být ve špičkové formě, říká Guľa po generálce
Video se připravuje ...

Na jaro jsme dobře připravení, věří plzeňský Řezník
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud