Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový Mercedes třídy S dorazí s upravenou přídí a zapuštěnými klikami

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Příští generace vlajkové lodi Mercedesu už párkrát vykoukla na veřejnost. Na základě těchto snímků jsme se pokusili načrtnout její sériovou podobu.

Automobilka Mercedes-Benz se zatím snaží veškeré podrobnosti o vlajkové třídě S udržet pod pokličkou, premiéra je ostatně naplánována na konec roku. Na veřejnost ale postupně prosakují první informace. Tu unikne snímek hliněného modelu, jenž odhaluje velkou masku chladiče, jinde se zase objeví fotografie nemaskovaného prototypu v továrně, na které je patrná novinka v podobě zapuštěných klik. A do toho všeho přišla skvělá zpráva, že třída S nepřijde o chloubu v podobě dvanáctiválce!

Již dřívější únik z továrny ukázal, že nová generace modelu přijede s výraznější maskou, která ještě více vystupuje z přídě. Nechybí chromované dekory, které se v poslední době stávají nedílnou součástí luxusních automobilů. Objeví se nejen na masce a spodní části nárazníku, ale třeba i bočních prazích.

Novinka se ve srovnání s předchůdcem zřejmě bude lišit jen minimálně, přesto tu jsou některé zásadní inovace. Jak si můžete prohlédnout na vizualizaci od našeho grafika Honzy, počítá se s přepracovanou světelnou technikou vpředu i vzadu, stejně jako se zapuštěnými klikami dveří. Takový prvek není na automobilovém trhu úplnou novinkou, v případě třídy S se s ním ale setkáme vůbec poprvé. Zatím se neví, jestli půjde o standard, nebo příplatkovou výbavu.

Na interiér si ještě musíme počkat, série špionážních snímků ale před časem odhalila, že i ten projde zásadními změnami. Přepracovaná přístrojová deska dostane vertikálně umístěnou obrazovku multimediálního systému, prostřednictvím které se bude ovládat drtivá většina funkcí.

A technika? Kromě již zmíněného setrvání dvanáctiválcové strojovny můžeme očekávat řadu konvenčních i elektrifikovaných pohonných jednotek. Počítáme rovněž s čistě elektrickou variantou EQS a vrcholem luxusu v provedení Maybach. Nové „esko“ se představí závěrem roku, k prvním zákazníkům zamíří v průběhu toho příštího.

Stanislav Kolman
Diskuze (13)

Doporučujeme

16. 2. 2020 22:32
Re: Zklamání..
citujem auto.cz hned v nadpise : "Příští generace vlajkové lodi Mercedesu už párkrát vykoukla na veřejnost. Na základě těchto snímků jsme se pokusili načrtnout její sériovou podobu"

tento "render" vytoril niekto z redakcie auto.cz ... samozrejme, ze takto hnusne nove S vyzerat nebude
16. 2. 2020 18:34
Re: Uf.
Rozumím, ale když se na ty první 2 foto podívám, tak i velikosti by to ečku neodpovídalo. Myslím, že to je S Long. Jinak ty třídy budou asi podobné...
Avatar - Alf1k
16. 2. 2020 15:02
Re: Uf.
Ano myslím první 2 obrázky logicky a je to možný, že ani to není Éčko, ani přes brýle to označení na zádi nerozeznám z těch “kvalitních” obrázků, takže se nebudu hádat, pointa je, že tohle prostě bude i podle zahraničních úniků designovej jazyk, kterej přijde s facelift Éčkem ;-)
16. 2. 2020 08:09
Re: Zklamání..
Ale vždyť je to jen malůvka nějakého pisálka. Nevěřím tomu , že by MB pustil do výroby takový paskvil .Vidim v tom geny Audi což je v mých očích ten hnusný dizajn. :-)
16. 2. 2020 07:45
Re: Uf.
No já nevím, ale kde tam je Éčko???
Krom prvních dvou foto je to vše S w222 facelift.