Hlavní obsah

Hejtman v Dobrušce poklepal na základní kámen nové školní budovy

Novinky, Jana Melicharová

Hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. Jiří Štěpán, Ph. D. při své první návštěvě ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška poklepal 14. února na základní kámen nové budovy pro výuku odborného výcviku

Foto: Jana Melicharová

Ing. P. Lžíčař, Ing. Vl. Voborník a hejtman Královéhradeckého kraje PhDr. J. Štěpán, Ph. D. poklepávají na základní kámen nové školní budovy

Článek

Páteční dopoledne patřilo ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce návštěvě hejtmana Královéhradeckého kraje PhDr. Jiřího Štěpána, Ph. D., který tuto návštěvu zdejšímu řediteli školy již dávno slíbil. Ten jako správný hostitel svému hostu připravil jedno malé překvapení.

Nejenže si hejtman s chutí prohlédl areál školy, ale zcela neplánovaně společně se starostou města Ing. Petrem Lžíčařem a ředitelem školy Ing. Vladimírem Voborníkem poklepal na základní kámen nové školní budovy, s jejíž výstavbou se v areálu školy za několik dní začne.

Jde o stavbu bezbariérové budovy pro odborný výcvik za 84 milionů Kč, kde bude deset odborných učeben, laboratoř s roboty KUKA, laboratoř s CNC stroji a svářečská dílna s 24 pracovišti. Realizace této stavby tak posouvá Střední školu - Podorlické vzdělávací centrum v Dobrušce mezi nejmodernější střední školy v Královéhradeckém kraji.

Ve svých slovech nad základním kamenem spokojený ředitel školy Ing. Vladimír Voborník připomenul, že tato stavba je takovým velkým dárkem k sedmdesátým narozeninám školy a že se téměř po třech letech usilovného jednání podařilo vybrat stavební firmu, u níž je záruka, že stavbu zdárně dokončí.

Hejtman PhDr. Jiří Štěpán, Ph. D. doplnil, že si váží toho, že se ve škole vychovávají absolventi tak potřebných technických a strojírenských oborů a že tak pokračuje tradice „zlatých českých ručiček“. Starosta města Dobrušky Ing. Petr Lžíčař, jako správný patriot, už jenom dodal, že je to úžasná událost pro celou Dobrušku a že věří, že stavba dobře dopadne.

„Ve Střední škole – Podorlické vzdělávací centrum Dobruška jsem dnes byl skutečně poprvé a jsem rád, že jsem mohl vidět školu, která vychovává odborníky, po kterých je hlad, ať už to jsou robotici, programátoři, lidi, co pracují s CNC stroji, nebo chlapy, co si umí stoupnout nejen k ponku, svěráku či frézce, prostě chlapy, co umí s kovem dělat zázraky. A jak je patrné na této škole, tak rčení „zlaté české ručičky“ stále funguje. Protože škola v letošním roce slaví 70. výročí, tak bych jí chtěl ještě popřát dostatek studentů chtivých se něco naučit, neboť budou dělat práci, která je na dnešním trhu práce opravdu dobře ohodnocena. Zároveň bych škole ještě popřál spoustu nadšených pedagogů, protože vím, neboť i já jsem učitel, sice vysokoškolský, že je to práce hodně náročná. A když vidíte, že se studenti v životě dobře uplatní a neztratí, pak ta práce má opravdu smysl,” rozloučil se s dobrušskou střední školou hejtman.

Reklama

Výběr článků

Načítám