Čeští turisté držení v karanténě se koronavirem nenakazili. Potvrdil to i druhý test

Pětice Čechů, kteří jsou po návratu z čínského Wu-chanu v karanténě na pražské Bulovce, je zdravá. Potvrdil to i druhý test na koronavirus, uvedl v sobotu večer na twitteru ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO). Nic tedy nebrání jejich pondělnímu propuštění z nemocnice domů. V Česku bylo zatím kvůli podezření na nákazu testováno 76 lidí, u nikoho se nemoc neprokázala.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nemocnice Na Bulovce

Nemocnice Na Bulovce | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iRozhlas

Čeští občané přiletěli do Evropy z epicentra nákazy Wu-chanu francouzským letadlem. Už první testy na nemoc COVID-19 byly u nich negativní.

Dva studenti z Wu-chanu, dva další čeští občané a jeden rodinný příslušník dorazili do Prahy 3. února krátce po půlnoci. Z Číny je evakuovalo francouzské letadlo, kterým se přepravili do Bruselu.

Tam je spolu se dvěma slovenskými občany, kteří z Prahy zamířili sanitkami do nemocnice v Banské Bystrici, vyzvedl český vládní speciál.

I druhé testy na koronavirus u pětice Čechů z @Fakultní nemocnice Bulovka, kteří před 2 týdny přiletěli z Wuchanu, jsou negativní. Podle informací lékařů jsou v pořádku a nic by nemělo bránit tomu, aby se v pondělí vrátili domů. Celkem bylo doposud vyšetřeno 76 lidí, všechny výsledky negativní.

21:59 – 15. 02. 2020

4 37

V pevninské Číně na nemoc COVID-19 způsobenou koronavirem zemřelo více než 1500 osob. První úmrtí mimo Asii v sobotu ohlásila Evropa, ve Francii zemřel čínský turista. Počet nakažených na celém světě přesáhl 67 tisíc.

Naprostá většina lidí, kteří se koronavirem nakazili, žije v Číně. Kromě Asie, Austrálie, Severní Ameriky a Evropy se první případ nákazy prokázal také v Africe.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme