Kubalík pomohl gólem vyhnat z branky Ritticha, Chicago nakonec přestřílelo Calgary 8:4

Útočník Dominik Kubalík překonal v NHL Davida Ritticha a ke gólu přidal i asistenci, čímž pomohl Chicagu k výhře 8:4 v Calgary. Český brankář byl ve 26. minutě za stavu 2:4 střídán. Pavel Francouz se postavil po zranění Philippa Grubauera na začátku třetí třetiny do branky Colorada, které v utkání pod širým nebem podlehlo Los Angeles 1:3. David Pastrňák zpečetil 42. gólem výhru Bostonu 4:1 nad Detroitem.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:22 16. 2. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči

Dominik Kubalík (vlevo) slaví gól se spoluhráči | Zdroj: Reuters

Kubalík asistoval u první branky zápasu, kterou dal z přečíslení Jonathan Toews, a záhy se zapsal i mezi střelce. Český útočník se uvolnil před brankou a přihrávku Toewse od zadního mantinelu poslal pohotově za záda Ritticha.

Gól Dominika Kubalíka proti Calgary:

Plzeňský rodák tím dostal Chicago v desáté minutě do vedení 2:1 a 23. trefou sezony si upevnil vedení v tabulce střelců mezi nováčky, ve které má náskok pěti gólů před Victorem Olofssonem z Buffala.

Calgary na Kubalíkův gól rychle odpovědělo, když se podruhé v zápase prosadil Sam Bennett. Chicago ale dvěma slepenými trefami v rozmezí 64 sekund vyhnalo Ritticha z branky. Český brankář si připsal jedenáct zákroků a inkasoval čtyřikrát ve druhém utkání za sebou.

Obránce Colorada Ian Cole se snažil zastavit průnik Austina Wagnera a zadkem srazil svého spoluhráče Grubauera k ledu. Otřesený gólman přenechal své místo Francouzovi ve 43. minutě za stavu 1:1.

Zápas rozhodl v čase 59:05 střelou z mezikruží Tyler Toffoli, který následně při hře bez brankář zkompletoval hattrick. Na straně vítězů si utkání pod širým nebem zahrál i Martin Frk.

Pastrňákův zářez číslo 42

Pastrňák dovršil v 54. minutě výsledek a po krásném průniku Brada Marchanda zamířil do odkryté branky.

Pastrňák se osamostatnil na čele tabulky střelců. Bostonu pomohl porazit Detroit 4:1

Číst článek

Třiadvacetiletý rodák z Havířova si díky tomu vytvořil nový osobní rekord s 82 kanadskými body v jednom ročníku.

Český útočník má na kontě 42 zásahů a v tabulce střelců se o vedení dělí s Austonem Matthewsem, který v sobotním programu NHL pomohl jedním gólem k výhře Toronta 4:2 v Ottawě.

Výsledky NHL:
Boston - Detroit 4:1, St. Louis - Nashville 3:4, Tampa Bay - Philadelphia 5:3, Florida - Edmonton 1:4, Minnesota - San Jose 0:2, Ottawa - Toronto 2:4, Colorado - Los Angeles 1:3 (hráno na Stadium Series na U.S. Air Force Academy Falcon Stadium v Colorado Springs), Montreal - Dallas 3:4 v prodl., Vegas - NY Islanders 1:0, Calgary - Chicago 4:8, Arizona - Washington 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme