Pavel Ryšavý
16. února 2020 • 11:40

Open Air v detailu: Francouz musel do akce. Padl hattrick, zářil gymnasta

Vstoupit do diskuse
0
  • Na tohle jsou prostě v NHL mistři, každý skvělý nápad dovedou ještě lepším způsobem prodat. Zápas pod širým nebem je sám od sebe událost. Na tohle jsou prostě v NHL mistři, každý skvělý nápad dovedou ještě lepším způsobem prodat. Zápas pod širým nebem je sám od sebe událost. FOTO: koláž iSport.cz

    PŘÍMO Z COLORADA | Colorado si připravilo parádní mejdan na území vojenské základny kousek od Colorado Springs. Vada na kráse pro Avalanche? Los Angeles přijelo od moře a v horách vyhrálo. „Mám smíšené pocity. Na jednu stranu jsem šťastný, že jsem mohl naskočit do takového utkání, na druhou stranu mě mrzí okolnosti, že se zranil můj spoluhráč a že jsme prohráli,“ vyprávěl pak brankář Colorada Pavel Francouz. V brance se objevil na začátku třetí třetiny. Dostal jeden gól, další dali Kings do prázdné a vyhráli 3:1.

  • 1. Prostředí a show

    Utkání pod širým nebem nabídlo dramatickou podívanou, kterou minutu před koncem rozhodl Tyler Toffloli, který následně pečetil i do prázdné branky a zkompletoval hattrick.Foto profimedia.cz

    Na tohle jsou prostě v NHL mistři, každý skvělý nápad dovedou ještě lepším způsobem prodat. Zápas pod širým nebem je sám od sebe událost. Na slavné vojenské základně, kde vyrůstají ti nejlepší bojoví piloti, událost získává ještě na větší výjimečnosti. A k tomu dokonale ladily detaily. Když hráči přicházeli na led, přiváděl je voják s leteckými směrovkami, jejich cesta připomínala přistávací plochu pro letadla, kde byly dokonce i šmouhy od brzd. O přestkávkách se konaly malé koncerty na speciální ploše, která zase vypadala jako heliport. Stadion pro americký fotbal se dokonale převlékl do svátečního. Na každém rohu jste narazili na nějaký symbol zápasu. A ano, při hymně samozřejmě nechyběly stíhačky, teď je doplnil ještě velký bombardér.

    Zápas pod širým nebem sledovalo 43 tisíc fanoušků.Foto Twitter.com

  • 2. Fronty

    Ve vojenské základně 2 000 metrů nad mořem tým Martina Frka vyhrál nad Coloradem 3:1.Foto profimedia.cz

    Výjimečné prostředí má i výjimečný režim. A tohle byl nakonec i docela problém. Do vojenského areálu jste se mohli dostat skrz dvě brány. Ty šlapaly na plný výkon, nikoho nezdržovaly zbytečnými prohlídkami. Jenže stejně, aby se do areálu dostalo přes 40 tisíc lidí autem? To byl hodně velký boj. Taky proto, že na dálnici probíhají stavební práce, takže tady vznikají zácpy i mimo hokejový zápas. Teď ještě přituhlo. Areál vypadal zaplněný už před začátkem, ale dost lidí s lístkem trčelo ještě na začátku druhé třetiny v autě. Jiný způsob, než se sem dostat vozem přitom nebyl. Na vojenskou základnu pravidelná linka MHD nejezdí. Kulisy byla parádní, ale tohle drhlo.

    VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu mezi Coloradem a Los Angeles

  • 3. Francouz do akce

    Philipp Grubauer se konce utkání pod otevřeným nebem nedočkal.Foto profimedia.cz

    Pavel Francouz měl prosedět Stadium Series na lavičce, jenže na začátku třetí třetiny musel do akce. Philipp Grubauer schytal nešťastnou bombu od vlastního spoluhráče. Obránce Ian Cole byl v souboji s Austinem Wagnerem a nestačil se pak vlastnímu brankáři vyhnout. Grubauera najednou přejel náklaďák, urostlý defenzivní zadák ho sroloval k zemi. Grubauer po chvíli vstal, nechtěl velký zápas vzdávat, hrnul se zpátky. Ale během pár sekund odjel na střídačku. Nešlo to. Pavel Francouz se musel rychle rozhýbat a jít do akce. První střela na něj mířila až po více jak osmi minutách, co byl na ledě. Dobře zmenšil úhel a schoval ji do klína. Nakonec inkasoval necelou minutu před koncem. „Snažili jsme se zablokovat střelu, bylo přede mnou hodně hráčů a přes chumel lidí přede mnou to proletělo,“ zklamaně zakroutil hlavou. Střela Toffoliho totiž znamenala výhru Los Angeles.

  • 4. Gymnasta z LA

    Colorada v utkání pod širým nebem podlehlo Los Angeles 1:3.Foto profimedia.cz

    Jonathan Quick je brankář s možná největším kloubním rozsahem v NHL. Při jeho zákrocích máte někdy pocit, že si vyhodí kyčel, na Falcon Stadium své kousky tahal taky docela často. Colorado bylo mnohem aktivnější, Kings mají bídnou sezonu, sice ve 2 tisících metrech nad mořem vedli, ale převážnou část zápasu se bránili. Jen hodili rozlétané domácí útočníky. Hlavně díky Quickovi svítil na ukazateli výsledek 1:1. Vytáhl 32 zákroků. Překonal ho jenom obránce Ryan Graves, když si brankář při velkém závaru a po sérii zásahů sahal pro hokejku, vyletěla střela, kterou přes chumel před ním neměl šanci vidět. Pokud ale hledáte hlavního hrdinu Los Angeles, byl to on. Klidně mohl mít standardní výstroj, žádné teplé prádlo nepotřeboval. Jemu zima rozhodně nebyla. Druhým klíčovým mužem Kings byl Tyler Toffoli, který vstřelil první dva góly a pak do prázdné brány puk dostal potřetí.

    Jonathan Quick dovolil hráčům Colorada v utkání pod širým nebem jedinou branku.Foto profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud