Zaostřete na novinky společnosti Canon

Publikováno: 16. února 2020 | autor Kateřina Davidová
Canon EOS 850D

Podívejte se na novinky Canon – zrcadlovku EOS 850D, bezzrcadlovku EOS R5, kompaktní fototiskárnu, objektiv RF 24-105 mm a cloudové úložiště.

Canon EOS 850D

Univerzální, lehká a bezdrátově komunikující APS-C zrcadlovka EOS 850D se pyšní procesorem DIGIC 8, snímačem Dual Pixel CMOS APS-C s rozlišením 24,1 Mpx a možností nahrávat videa ve 4K.

Ani vyšší rozlišení nijak nesnižuje výkon snímače při nízké úrovni osvětlení. To je důležitá vlastnost například při fotografování portrétů v interiéru. Přístroj náleží do systému světové třídy Canon EOS, takže je na něj možné nasadit libovolný objektiv řady EF nebo EF-S, případně připojit blesk Speedlite pro kreativní osvětlení nebo externí mikrofon prostřednictvím konektoru typu jack 3,5 mm. Ve spojení s univerzálním setovým objektivem EF-S 18-55mm f/4-5,6 IS STM dokáže pokrýt široké spektrum fotografických situací.

Canon EOS 850D

Precizní automatické ostření s detekcí obličeje v živém náhledu přispívá k přirozenému dojmu u portrétů, kde detailně prokreslené oči osobu oživují. Snadné je přesné sledování objektu v pohybu díky sériovému snímání rychlostí 7 snímků za sekundu. Flexibilitu komponovat kreativně záběr i z náročných úhlů dává fotografovi výklopný a otočný dotykový displej, který je možné nastavit do téměř libovolné polohy.

24,1 Mpx snímač typu Dual Pixel CMOS formátu APS-C.

Obrazový procesor DIGIC 8.

7 snímků za sekundu při sériovém snímání.

Video v rozlišení 4K; v rozlišení Full HD až 60p s ostřením pomocí systému Dual Pixel CMOS AF.

45 ostřicích bodů.

AF s inteligentním sledováním objektu (iTR).

AF na oči se sledováním objektu.

měřicí snímač stejný jako u EOS 90D.

Wi-Fi a Bluetooth.

propojení se zařízeními s iOS a Androidem pomocí aplikace Canon Camera Connect.

Canon EOS R5

Canon oznámil rovněž vývoj nového, bezzrcadlového modelu s bajonetem R, který ponese název R5. Jednou z hlavních předností tohoto modelu bude možnost natáčení videí v rozlišení 8K.

EOS R5 bude představovat výrazný výkonnostní skok s rychlostí 12 snímků za sekundu při použití mechanické závěrky a 20 snímků za sekundu s elektronickou závěrkou. Spojení vysoké rychlosti a rozlišení má znamenat nový standard, díky němuž se bezzrcadlový systém stane ideální volbou pro každého, od svatebních fotografů po fotografy živé přírody.

Canon EOS R5

Nový přírůstek do rodiny EOS R vyniká také mimořádně účinnou technologií stabilizace obrazu a bleskurychlou elektronickou komunikací mezi objektivem a tělem fotoaparátu. EOS R5 přebírá špičkové technologie vyvinuté pro tuto řadu a posouvá je na novou úroveň. Nově vyvinutý systém mechanické stabilizace obrazu v těle přístroje spolupracuje s optickou stabilizací v objektivu a eliminuje chvění obrazu u statických snímků i videa v každé situaci.

Canon SELPHY SQUARE QX10

Canon SELPHY SQUARE QX10, nejnovější model oblíbené řady kompaktních fototiskáren SELPHY, společně se čtvercovými fotopapíry Canon XS-20L. Nová přenosná tiskárna má tak malé rozměry, že se pohodlně vejde do kabelky nebo batohu. Je výborným doplňkem pro tvůrčí nadšence nebo zapálené instagramisty, kteří mohou po propojení s bezplatnou aplikací Canon SELPHY Photo Layout (iOS/Android) tisknout živé snímky přímo z chytrého telefonu nebo tabletu.

Canon SELPHY SQUARE QX10

Díky provozu na baterie a připojení přes Wi-Fi nemůže být tisk špičkových fotografií čtvercového formátu 68 x 68 mm na tiskárně Canon SELPHY SQUARE QX10 jednodušší. Čtvercový fotografický papír Canon XS-20L se samolepicí zadní stranou (prodávaný samostatně) nabízí v současnosti oblíbený vzhled fotografií s okrajem, na který lze ručně připisovat poznámky, a docílit tak nostalgického retro dojmu. Ochranná vrstva fotografie chrání před rozmazáním, vlhkostí, nečistotami a roztržením.

Tiskárna SELPHY SQUARE QX10 nepotřebuje inkoustové kazety ani podavač papíru a dokáže tisknout suché, vysoce kvalitní snímky za pouhých 43 sekund. Využívá sublimační technologii tisku, která zachovává kvalitu fotografií a odolává vlivu stárnutí po dobu až 100 let.

Provoz na akumulátor.

Připojení přes Wi-Fi.

tisk fotografií za 43 vteřin

16,7 milionů možných barev.

Různé barevné provedení přístroje (černá, bílá, růžová a černá).

Možnosti úprav fotografií pomocí razítek, filtrů, rámečků, úpravy rozložení a další personalizace.

Fotografie chráněné před rozmazáním, vlhkostí, nečistotami a roztržením.

Snímek disponuje sytými a živými barvami a vydrží až 100 let.

Canon RF 24-105 mm f/4-7,1 IS STM

Letos prvním, které doplní portfolio skel pro bajonet R – je kompaktní a lehký univerzální objektiv RF 24-105. Canon představí ještě dalších 5 modelů, čímž se nabídka objektivů pro full frame bezzrcadlovky rozšíří na 9.

Se svou hmotností 395 gramů a rozměry 88,8 x 76,6 mm vám v brašně zabere minimum místa a svým rozsahem ohniskových vzdáleností pokryje většinu záběrů. Navíc dosahuje zvětšení 0,4x a při vzdálenosti 24 mm dokonce 0,5x. Minimální zaostřovací vzdálenost u 24 mm činí 13 cm, díky čemuž objektiv využijete i pro detailní záběry.Canon RF 24-105 mm f/4-7,1 IS STM

Povrchová úprava Canon Super Spectra Coating (minimalizace odlesků a závoje).

Datový profil DLO pro korekci optických vad.

Ostřicí motor STM.

Stabilizace obrazu až o 5 EV.

Služba image.canon

Canon od dubna spustí službu image.canon, která uživatelům umožní přenos snímků a videí z fotoaparátů do dalších zařízení nebo internetových služeb.

Pro dočasné zálohování snímků zcela bez použití paměťových karet může fotograf jednoduše připojit svůj fotoaparát Canon k internetu a všechny soubory včetně snímků ve formátu RAW a videa 4K bezplatně uložit v cloudovém úložišti až na dobu 30 dnů. Uživatelům přístrojů značky Canon nabízí jednoduchý způsob, jak spravovat cokoli od snímků z rodinné dovolené po profesionální práci. image.canon nahrává automaticky nebo ručně snímky z fotoaparátů Canon s připojením Wi-Fi do centrálního úložiště, odkud je možné je jednoduše přeposílat do digitálních zařízení a online služeb jako Google Drive, Flickr nebo YouTube. Integrace se službami Adobe a Google bude k dispozici od června 2020.

Video, ve kterém produktový specialista Canon CZ Pavel Šerý v rozhovoru se šéfkou komunikace Evou Kučmášovou upozorňuje na produktové novinky, si můžete prohlédnout zde:

Eva Kučmášová a Pavel Šerý představují zimní novinky Canon

 

Podívejte se, co najdete v únorovém vydání: ZDE.

fv-vice-casopisu-2020-02-v2-.jpg

fotovideo-02-19-fotoskoda-1000px.jpg

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.