Komedie Miluji tě modře: Nepodařilo se sehnat kaskadéra, Nesvačilová plakala bolestí

Miluji tě modře je český film režiséra Miloslava Šmídmajera podle scénáře Jaroslava Papouška. Pojednává o mladém malíři a kunsthistorikovi, který žije s matkou. Jednoho dne potká dívku Terezu a utká se o její přízeň s jejím přítelem Igorem.
Zdroj: TV Prima
Miluji tě modře je český film režiséra Miloslava Šmídmajera podle scénáře Jaroslava Papouška. Pojednává o mladém malíři a kunsthistorikovi, který žije s matkou. Jednoho dne potká dívku Terezu a utká se o její přízeň s jejím přítelem Igorem. Sympatický malíř a kunsthistorik, doktor David Bárta, se blíží Kristovým létům. Jeho život by už měl mít „ustálenou" podobu a pevné obrysy.Opak je pravdou. Právě teď prožívá Bárta docela smolné období. Dostane výpověď z Národní galerie, žije stále pod jednou střechou s matkou, posedlou jógou, nemá žádnou přítelkyni a nedaří se mu ani skvělý výtvarný projekt, který realizuje se svým bonvivánským otcem.A najednou je tu zlom! Ve výloze luxusního pražského klenotnictví objeví Bárta dívku Terezu, krásnou aranžérku - tajemnou, cudnou i vášnivou, prostě nevyzpytatelnou.+ 4 fotky+ 5 fotek

Miluji tě modře je český film režiséra Miloslava Šmídmajera podle scénáře Jaroslava Papouška. Pojednává o mladém malíři a kunsthistorikovi, který žije s matkou. Jednoho dne se zamiluje, bohužel však do zadané dívky.

Petra Járková
Petra Járková 16. 02. 2020 16:00

Komedie vypráví o boji smolaře Davida, který pomalu očekává Kristova léta, o dívku snů - Terezu. Ta má však přítele Igora - žárlivce, který si ji chce udržet stůj co stůj. Příběh se tedy neobejde bez karambolů a citových eskapád.

Nebezpečná akrobacie

Hlavní hrdinka Tereza v podání Denisy Nesvačilové musí ve filmu zvládnout i dost náročnou výškovou akrobacii, na kterou se nepodařilo sehnat kaskadérku, která by byla Denise podobná. Režisér Šmídmajer využil toho, že se věnovala moderní gymnastice a rozhodl, že scény natočí sama. Denisa z toho byla zpočátku dosti zaskočená, všechno ji bolelo, měla spálenou kůži na rukách i nohách a velké mozoly. Na posledních dvou trénincích dokonce bolestí plakala. Nakonec to ale dala a ve výšce 5,5 metru předvedla bez jištění neskutečné kousky.

Původní název filmu

Původní název filmu Jedním slovem tě miluji modře byl zkrácen z toho důvodu, že vtipu ukrytému v názvu nikdo nerozuměl. Název zasílaného souboru v kino distribuci zůstal „JEDNIM-SLOVEM_FTR“ a odkazoval tak na původní název filmu. Natáčení probíhalo v Praze a také v Olomouci na nádvoří univerzitní knihovny. Zajímavostí je, že obsahuje podtitulkové scény.

Původní film

V polovině 90. let, těsně před smrtí, napsal autor a režisér legendárních filmů o rodině Homolkových Jaroslav Papoušek romantickou komedii Jedním slovem tě miluji modře. Nestačil ji však už realizovat. Chvíli nad jejím natočením přemýšlel kameraman Miroslav Ondříček, bohužel však nesehnal na film finance, a tak nechal scénář ležet ladem. Nakonec se ho však chopil Miloslav Šmídmajer a přetvořil ho do podoby filmu Miluji tě modře.

Velká pomoc

Na pomoc si přizval spisovatele Pavla Brycze, nositele Ortenovy ceny a scénáristku Lucii Bokšteflovou. Za dramaturgického dohledu Miloše Zahradníka a Márie Dufkové tak vznikl upravený scénář, který je univerzální a přenosný do každé doby.

NA FOTKY Z FILMU MILUJI TĚ MODŘE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

NA ROMANTICKOU KOMEDII MILUJI TĚ MODŘE SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20:15 NA TV PRIMA.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články