Šipkař Sedláček vyřadil ve Wiganu světovou čtyřku, stopku mu vystavil až šampion Wright

Karel Sedláček dosáhl zatím svého největšího úspěchu po vstupu na profesionální okruh PDC. Český šipkař přešel na turnaji v anglickém Wiganu přes bývalého mistra světa Roba Crosse i současného juniorského šampiona Luka Humphriese mezi nejlepších šestnáct hráčů. V osmifinále nestačil až na úřadujícího mistra světa Petera Wrighta.

Wigan Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šipkař Karel Sedláček

Český šipkař Karel Sedláček | Foto: Mark Kerton | Zdroj: Reuters

Sedláček proti světové dvojce Wrightovi dlouho vzdoroval a dokonce vedl 3:1 a později 4:3 na legy. Pak ale extravagantní Skot získal tři legy v řadě a po vítězství 6:4 prošel do čtvrtfinále.

‚Sen, který se stále víc zhmotňuje.‘ Sedláček může být prvním českým šipkařským profesionálem

Číst článek

„Byl to úžasný zážitek. Bohužel se mi nakonec nepovedlo vyhrát, ale mám z toho dobrý pocit. I Peter mi po zápase říkal, že s takovou hrou se určitě neztratím,“ řekl Sedláček serveru iROZHLAS.cz.

Český šipkař tak předvedl na čtvrtém turnaji série Players Championship, který vyhrál Polák Krzysztof Ratajski, zatím svůj nejlepší výkon a nadělil si předčasný dárek k pondělním narozeninám.

Los přitom neměl zrovna jednoduchý. Ve druhém kole musel zdolat 6:5 předloňského mistra světa a čtyřku žebříčku Crosse. V dalším utkání deklasoval juniorského šampiona Humphriese, kterému nepovolil ani leg. V zápase navíc naházel v průměru více než sto bodů na tři odhozené šipky, což je hranice absolutní světové špičky.

Sedláček získal v lednu jako první Čech kartu organizace PDC, která ho opravňuje následující dva roky hrát na profesionálním okruhu. Před nedělním turnajem byl na 105. místě žebříčku, postupem do osmifinále se posunul do elitní stovky na 96. pozici.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme