Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Karlovy Vary narazily se Spartou už poosmé za sebou

Sparta to s hokejisty Karlových Varů umí. Pražané porazili Západočechy poosmé za sebou, tentokrát 6:3, a jsou v tabulce čtvrtí. Dva góly vítězů vstřelil David Dvořáček. Karlovy Vary jsou v tabulce sedmé a prohrály třetí utkání z posledních čtyř. Zápas byl součástí jedenáctého ročníku charitativní akce Sparta vzdává hold a sledovalo jej přes patnáct tisíc diváků.

Andrej Kudrna ze Sparty dává gól K. Varům
zdroj: ČTK autor: Roman Vondoruš

Sparta začala aktivně a za svou snahu byla i gólově odměněna. Brankář Bednář si sice připsal několik dobrých zákroků, ve 4. minutě jej však překonal pohotově dorážející Kudrna. Slovenský útočník se tak branky dočkal po třech měsících.

"Jasné, že je to velká úleva. Jsem rád, že to tam padlo, ale hlavní je, že jsme vyhráli. Tabulka je dost nahuštěná, jsou to pro nás důležité body. Šance jsem míval vždy, napálil jsem pár tyček..." řekl Andrej Kudrna.

Slibné příležitosti měli také hosté, oba celky si zahrály i přesilovky, skóre se však podruhé změnilo až v 17. minutě, kdy Dvořáčkovu střelu usměrnil za Bednářova záda nechtěně spoluhráč Polák. Karlovarský gólman přitom o minutu dříve zlikvidoval Košťálkovo sólo.

V samém závěru první třetiny ale hosté snížili. Sedláčka, jenž nahradil v předešlém zápase zraněnou jedničku Machovského, překonal ještě na začátku sezony hráč Sparty Černoch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Brno

"Přál jsem si dát tady gól a je hezké, že se mi to povedlo. Poslední dobou mi to tam moc nepadalo," řekl Jiří Černoch, jenž původně svou trefu nechtěl moc slavit. "Říkal jsem si, že bych gól neslavil. Já ale vůbec nevěděl, že jsem ho dal. Myslel jsem, že to Sedlo (Sedláček) chytil, jenže najednou se kluci začali radovat, tak to ve mně spontánně bouchlo a ruce jsem zvedl taky. Žádné bujaré oslavy to ale nebyly."

Pražané byli nadále výrazně střelecky aktivnější, Bednář ale svůj tým držel ve hře. V 29. minutě jej ale bezprostředně po buly překonal v přesilové hře Buchtele a o 41 sekund později po Růžičkově přesné přihrávce osamocený Dvořák.

Hosté se v útoku připomněli až v 35. minutě, kdy mohl po Sedláčkově chybné rozehrávce snížit Beránek. Podařilo se to však až o minutu později dorážejícímu Vondráčkovi. V 39. minutě si po Kudrnově akci připsal druhou branku Dvořáček, ale Energie před odchodem do kabin opět snížila. Sedláčka překvapil Šafář, který tak vstřelil premiérový extraligový gól.

Žádné drama se ale nekonalo. Hosté doplatili na vysoký počet vyloučených hráčů. Při Šenkeříkově trestu přidal v 52. minutě šestou branku domácích Sukeľ. Západočeši tak sérii porážek se Spartou neprolomili. "Chtěli jsme ji zlomit, ale Sparta nám nedala moc šancí. Měla lepší pohyb, byla víceméně ve všem lepší a převyšovala nás," uznal trenér hostů Tomáš Mariška.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Kudrna (Blain, Kalina), 17. Dvořáček (Vitouch), 29. Buchtele (Forman, Pech), 30. T. Dvořák (V. Růžička, Kudrna), 39. Dvořáček (Kudrna), 52. Sukeľ (V. Růžička, Rousek) - 20. Černoch (T. Mikúš), 36. Vondráček (Koblasa, Černoch), 40. Šafář (Rohan, Bednář). Rozhodčí: Horák, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. Diváci: 15.077.

Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, T. Pavelka, Jurčina, Košťálek, T. Dvořák - Řepík, Sukeľ, Rousek - Říčka, V. Růžička, Kudrna - Forman, Pech, Buchtele - Dvořáček, Vitouch, Pšenička. Trenéři: Hořava a Jandač.

Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Rohan, Mikyska, Šafář - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články