Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na jihočeských sjezdovkách byly o víkendu tisíce lyžařů

V jihočeském lyžařském středisku Zadov lyžovalo o víkendu přes 2 600 lyžařů, na lipenské sjezdovky přijelo okolo dvou tisíc rekreantů. Bylo sice slunečno, ale včerejší teploty místy vystoupily i nad deset stupňů Celsia.

„Víkendová návštěvnost byla tentokrát docela vysoká,“ řekl Petr Vondraš z lyžařského areálu Zadov. Jen v sobotu se na tamních sjezdovkách vystřídalo přes 1 400 lidí. Kvůli oteplení včera sníh trochu odtával a měnila se i jeho struktura. „Na sjezdovkách je ho pořád dostatečně. Jede areál Kobyla a jede i areál na Nových Hutích,“ uvedl. Teplo ale poznamenalo kvalitu běžkařských tratí v okolí tohoto areálu, sjízdné jsou podle Vondraše s opatrností.

Ve Skiareálu Lipno se lyžuje na přibližně 6,5 kilometru sjezdovek. „Na sjezdovkách je pořád dostatek sněhu a jsme schopní provozovat všechny, které jezdily doposud,“ uvedla manažerka areálu Olga Kneiflová. Odtál ale přírodní sníh, který napadl v minulých dnech. „Je příjemné, když to sluníčko svítí a hřeje, ale samozřejmě, tomu sněhu to nepřidá,“ podotkla.

V Jihočeském kraji bude podle meteorologů teplo i dnes, místy může i pršet. V dalších dnech by se mělo ochladit. Sněhové přeháňky by v úterý mohly být v polohách s nadmořskou výškou nad 700 metrů, ve středu a ve čtvrtek i v níže položených částech kraje.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, sjezdovka, Zadov, Nová Huť, Vodní nádrž Lipno, lyžař

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských sjezdovkách byly o víkendu tisíce lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.