Hlavní obsah

Trendům vládnou puntíky. Naučte se je nosit

Novinky, Linda Humlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Puntíkovaný vzor zažil svůj velký comeback již minulý rok a letos tomu nebude jinak. Puntíky se totiž objevily hned v několika kolekcích světoznámých módních návrhářů. Jak dostat tento retro vzor do své skříně stylově?

Foto: archiv firmy

Zleva: 799 Kč, 799 Kč, 1299 Kč. Vše Zara

Článek

Puntíkatý vzor, který poprvé spatřil světlo světa již ve 30. letech minulého století, si oblíbily ženy po celém světě pro jeho jednoduchost, eleganci, nadčasovost i variabilitu.

Možná i proto jsou puntíky často k vidění na módních molech. Například návrhářka Carolina Herrera zařadila do své kolekce pro období jaro/léto 2020 hned několik modelů, kterým dominoval právě klasický černobílý puntíkatý vzor. Ukažte, že v sobě máte hravost a pusťte ho do své skříně i vy.

Foto: Profimedia.cz

Přehlídka návrhářky Caroliny Herrery

Puntíky mají tu výhodu, že sluší všem ženám bez rozdílu věku, váhy, ale i například barvy vlasů. Stačí si jen vybrat kousek, který vám bude sedět.

Silnější dámy by měly vsadit na drobnější vzor, který nemá tendenci rozšiřovat. Štíhlejší dámy se pak klidně mohou odvázat a obléknout si i oblečení s velkými puntíky.

Schovejte se před mrazem do medvědího objetí

Styl

Co se týče samotného výběru kousku, vsadit můžete na puntíkatou halenku nebo top. Obojí vypadá skvěle v kombinaci s černými či modrými slim džínami nebo sukní.

Opravdu žensky a elegantně pak vypadají stejně vzorované šaty, které můžete v zimě doplnit vysokými kozačkami. Na jaře je pak rozveselte barevnými lodičkami nebo balerínkami a přehoďte přes ně univerzální baloňák.

Foto: archiv firem

1. H&M, 599 Kč. 2. Lindex, 599 Kč. 3. Lindex, 599 Kč. 4. H&M, 599 Kč. 5. H&M, 599 Kč

Dejte šanci růžové. Rozzáří a ubere léta

Styl
Foto: archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč. Zara, 129 Kč. H&M, 899 Kč

Pokud vás netrápí silnější stehna a zadeček, můžete se porozhlédnout i po puntíkatých sukních. Lichotivé jsou zejména střihy do písmene A, zvolit ale můžete i například tužkové sukně či volně splývavé saténové modely.

Foto: archiv firmy

1. 1299 Kč. 2. 1299 Kč. 3. 449 Kč. 4. 249 Kč. 5. 599 Kč. Vše H&M

Puntíky se hodí i pro nastávající maminky, vyberte si mezi volnějšími tunikami či šaty. Obojí působí elegantně a hodí se i na slavnostnější události.

Foto: archiv firmy

Těhotenská móda. Zleva halenka 749 Kč. Halenka, 749 Kč. Šaty, 799 Kč. Vše H&M

Reklama

Související články

Dejte šanci růžové. Rozzáří a ubere léta

Možná jste již zaznamenala vzrůstající oblibu růžové barvy. O Vánocích byla k vidění nejen na stromečcích, nyní si postupně vydobývá místo i v obchodech....

Výběr článků

Načítám