InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mění se táborské Fórum Zdravého města ve frašku?

TÁBOR – Fórum Zdravého města Tábor se konalo minulé úterý již potřinácté. Kladlo si jako každoročně za cíl umožnit Táborákům diskutovat s vedením radnice a vedoucími odborů o prioritách města a o tom, co občany pálí. Do sálu Univerzity dorazilo 74 občanů. Organizátoři se nepoučili z loňské vlny nespokojenosti nad tím, že témata k diskusi občanům předem určili. Stanovili diskusní okruhy i pro letošek. Témata zněla - příměstské části, bydlení, sport, kultura a volný čas, sídliště, vzdělávání a výchova, seniorem v Táboře a doprava a parkování. A byl to stejně jako loni od počátku kámen úrazu.

 

Místostarosta a také funkčně určený politik Zdravého města Václav Klecanda v úvodu pronesl řeč na téma, proč byly priority z minulých let z diskusí vyloučeny. Jednalo se například o odpor proti věznici na Všechově, přeložku Slapy – Tesco, dostavbu fotbalového stadionu, problém havranů a další témata, o kterých ovšem občané diskutovat chtěli a chtějí. Podle místostarosty ale jde o již prodiskutovaná témata, která město průběžně sleduje, pracuje s nimi a nemá cenu se k nim vracet. Větší část je prý v řešení.

Sálem zašuměl nesouhlas

V sále to zašumělo a slovo si ihned vzala u nejvíce obsazeného stolu příměstských částí rozhořčená Alice Švehlová, předsedkyně petičního výboru NE věznici. Ta sice pochválila radu a zastupitelstvo za negativní vyjádření ke změně územního plánu Tábora a poslali na kraj negativní stanovisko také k možné změně nadřízeného krajského územního plánu, o což žádala Vězeňská služba. Vyřazení tohoto tématu označila Švehlová přinejmenším za neprozíravé, protože případné nové vyjádření z letošního fóra mohlo negativní stanovisko radnice jen podpořit. Žádala proto, aby téma věznice bylo znovu zahrnuto do programu a připomenula další výrazná témata z minulosti. Například obchvat Slapy – Tesco či silniční přeložku v Měšicích.

Proti jejímu návrhu se rázně postavil starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). „To tedy opravdu ne. Chceme, aby se dostalo i na další témata a tohle by nás brzdilo," vyjádřil rezolutně. „To nechápu. Chceme diskutovat o tom, co nás zajímá a tlačí, ne o tom, co chce slyšet radnice. Věznice není jen zásadní problém Všechova a Zahrádky, ale také Klokot, Náchoda a dalších," zareagoval Daniel Míka z petičního výboru NE věznici.

Ze sálu se pak začaly ozývat hlasy, že si to radnice pěkně ulehčuje a je to celé fraška. Ironických komentářů se také dočkal Džbánek radosti, který radnice jako novinku do sálu umístila. Lidé do něj měli vhazovat poznatky, co se jim ve městě líbí a co jim dělá dlouhodobě radost. Některým lidem ale chyběl Džbánek hořkosti... Nakonec se ale účastníci přece jen dobrali ke čtrnácti novým prioritám. O těch se už rozepíše středeční Týdeník Táborsko. 

Diskuse k článku - 17 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • Vladimír Šíp 

    Reagovat

     

    Pan starosta má celkem pravdu v tom, že věznice není v současné době až tak tématem, už proto, že na ni stát pravděpodobně nebude mít peníze a počet vězňů s ubývajícím počtem občanů klesá. Trochu zarážející je, že radnice považuje za vyřešená témata, která prošla pouze diskuzí a určitými pokusy o řešení, ale výsledkem nebylo nic. Namátkou jen uvedu některé věci co zazněli loni: cesta ZOO, elektromobita v MHD na vnitřních linkách ve starší zástavbě úzkých ulic, negace ke spojce Chýnovská-Vožická a její náhrada za sjezd z píseckých brýlí na D3 nebo I/19, omezení hluku z dálnice D3 na východní straně Čekanic včetně nákladní dopravy kolem Čekanického hřbitova. Jediné co se snad povedlo, je nasazení dravců proti havranům, ale na to nebylo třeba protihlukových studií, které ukázaly, že havrani nehlučí víc než autobusy SOR CNG 12. Rovněž tak, nahrazení vytápění panelových domů tepelnými čerpadly, je jasná cesta vedoucí ke Zdravému městu a zlevnění ceny tepla. Tak to se nekoná vůbec. Souhlasit lze s předchozími příspěvky v tom, že pokud bude Tábor tímto způsobem stagnovat, dopadnou příští volby v Táboře jinak, bez zastupitelů, kteří občas ani nechápou, která bije.

    Vloženo 18.2.2020 07:10:05

    • Vladimír Šíp 

      Reagovat

       

      "co zazněli loni" správně "co zazněly loni" jsem vložil, pro kritika mého pravopisu, který nechápe logiku textu a vymezuje se pouze proti měkkému a tvrdému i/y.

      Vloženo 18.2.2020 07:16:25

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Logiku textu nemohu chápat ani já a zřejmě ani ostatní čtenáři, protože na rozdíl od Vás neznáme pojem "elektromobita v MHD" jak uvádíte. Ta elektromobita bude tedy asi nějaký Váš další patent, mimo Vašeho patentu na rozum, že? A jen tak mimochodem: " kolem Čekanického hřbitova" jak uvádíte se píše malé "č". On se ten hřbitov totiž tak oficiálně nejmenuje, on pouze Čekanicím přináleží. Podobně jako čekanický obyvatel, čekanické stromy, čekanické lavičky atd. atd. Pochopeno? Hlavně že tady plácáte páté přes deváté od věznice, přes cestu do ZOO, "elektromobitu v MHD", havrany, tepelná čerpadla, autobusy na CNG atd. Brouk Pytlík - práce všeho druhu je proti Vám břídil. Hlavně už nepište, že Vaše gramatické chyby vkládáte úmyslně pro kritika Vašeho pravopisu. Vy totiž ten pravopis zřejmě moc znát nebudete, podobně jako témata ke kterým tady rozdáváte Vaše patentované rozumy.

        Vloženo 18.2.2020 08:24:19

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Kdo neví o co tu jde, zaměří se na teorii psaní malých a velkých písmen! S tím jděte do...., nebo do okénka správného pravopisu!

          Vloženo 18.2.2020 08:44:51

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Vy zřejmě budete také asi jeden z těch chytřejších co zná pojem elektromobita. Pokud tedy zrovna nejste Šíp píšící toto pod jiným nickem. Tak s tím jděte do.... nebo nejlépe rovnou za Šípem a rozvíjejte další nesmyslné teorie. A mezi tím ho můžete doučovat i ČJ ať se neztrapňuje před veřejností svými neznalostmi mateřského jazyka. Protože pokud chce někdo něco někam veřejně napsat, tak to musí napsat správně jak k danému tématu, tak i gramaticky. Jinak je za blba. Alespoň u normálních lidí.

            Vloženo 18.2.2020 09:32:20

            • FM 

              Reagovat

               

              Za blba jste vy, protože nesmyslně hnidopišíte.

              Vloženo 18.2.2020 19:43:15

              • anonymní čtenář 

                Reagovat

                 

                Napsal jsem u normálních lidí. Vás se to tedy netýká. Vy spadáte do kategorie Šípa.

                Vloženo 19.2.2020 06:57:39

                • FM 

                  Reagovat

                   

                  Jste hlupák... a nebo že by hlupačka .. ? Dovedete jen nesmyslně kopat a urážet.

                  Vloženo 19.2.2020 10:55:21

        • Vladimir Šíp 

          Reagovat

           

          Píši hlavně o tom, že mezi radnicí a občany je velké území nikoho a volby jsou celkem za chvíli. Překlepy ještě dnes opravím. Jinak anonymní příspěvky neberu vážně. Může to psát kdokoli, ze zastupitelů.Vždy se pod své příspěvky podepisuji. Včera jsem byl pozván do DPHK na prohlídku flotily elektobusů. Docela se těším. Pokud by některý ze zastuptelů, chtěl jet se mnou, je mým hostem. I tento anonym.

          Vloženo 19.2.2020 05:39:25

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Vy jste v komunálních volbách kandidoval za Piráty, kteří mají zástupce v radniční koalici, mají místostarostu, radní i zastupitele. Tak proč svoje problémy neřešíte s nimi? A jen tak mimochodem, když tak fedrujete elektobusy, můžete městu poradit, kde má vzít na jejich nákup finance? Většině lidí současné vozy táborské MHD naprosto vyhovují.

            Vloženo 19.2.2020 15:28:22

            • anonymní čtenář 

              Reagovat

               

              Autobus dobrý, ale ještě lepší je tramvaj. Od Otavanu až po Kovák, jedna linka a ta by svištěla. Luxusní doprava, rychlá, levná /mimo investici do tratě/ a tichá, určitě tišší než ty plynoturboautobusy. Ale to je pohádka, realita je taková jaká je.

              Vloženo 20.2.2020 10:45:28

  • Nezbeda 

    Reagovat

     

    I kdyby byla věznice plná těch nejhorších lidí, nic to pro město znamenat nebude. Ale vysvětli to průměrné koblize, SSPDčkaři a Lanzovi.

    Vloženo 17.2.2020 21:17:19

  • Jan 

    Reagovat

     

    Ano. Souhlasím s tím, že město jednoznačně a úmyslně manipuluje. Zeptejte se sami sebe, koho tedy budete v komunálkách volit příště...

    Vloženo 17.2.2020 21:08:53

  • Dana 

    Reagovat

     

    Od samého začátku se město pokoušelo s lidmi na Zdravém fóru manipulovat směrem k výběru akcí, na kterých už radnice tak jako tak pracovala. Teď to ale nabralo fakt grády. Radnice už se s diktaturou občanům vůbec netají. Určitě přitom mají pocit, že jsou výkvět demokratů.

    Vloženo 17.2.2020 17:04:11

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      od samého začátku se lobby skupinky pokoušely manipulovat směrem k výběru akcí na kterých nejvíce profitují oni .

      Vloženo 17.2.2020 20:05:43

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nelíbíte se sám sobě? Tak to bude problém jinde.

    Vloženo 17.2.2020 16:38:33

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace