Hlavní obsah

Vítězný jedlík zvládl za hodinu spořádat kilo a půl vepřového řízku

Novinky, Petra Kučerová
Aktualizováno

Slovácký řízek, soutěž v pojídání dvoukilových řízků Sloní ucho, má staronového vítěze. Letošní titul Slovácký řízek 2020 získal v sobotu večer v Café bistru Rybníček ve Starém Městě domácí borec Martin Cetkovský, který klání ovládl už v roce 2017.

Foto: Petra Kučerová

Vlevo Slovácký řízek 2020 Martin Cetkovský, vpravo profesionální jedlík Radim Dvořáček

Článek

Dvojnásobný držitel titulu z let 2018 a 2019 a profesionální jedlík Radim Dvořáček si mimo soutěž vylepšil svůj vlastní „masový“ rekord.

Cetkovský zvládl 1,5 kila masa

V hodinovém limitu, který soutěžící měli na spořádání 2kilového vepřového řízku, ani jeden z nich nedojedl. Po převážení zbytku, který zůstal na talíři vítěze Martina Cetkovského, bylo jasné, že dokázal spořádat 1,5 kila masa.

„Řízek byl výborný. Ze začátku mi to moc nešlo do krku, ale pak už to bylo v pohodě. Na konci mě ale už hodně bolely žvýkací svaly,“ svěřil se po výhře Martin Cetkovský, kterému na místě fandila stejně jako v minulých letech dcera Martinka.

Dvořáček překonal sám sebe

Profesionální jedlík Radim Dvořáček přijel do Starého Města už potřetí. Tentokrát se ale hlavní soutěže nezúčastnil. Spolu s organizátory vymysleli pokus o rekord, masové „sněz, co můžeš“. Na jeho talíři se tak vyjímal mix kuřecích a vepřových řízečků. V syrovém stavu maso vážilo 4 kila, po obalení a osmažení 5,3 kila.

„Zatím je můj rekord v mase tříkilový steak, který jsem snědl v Anglii, tak uvidíme, jak to půjde dnes,“ prozradil Dvořáček.

V hodinovém limitu více než 5 kilo masa spořádat nedokázal, váha ovšem ukázala, že do sebe dostal 3,4 kila masa, a tak rekord padl.

„Bylo to náročné, mám řízky až v krku, ale jsem opravdu rád,“ těšilo Radima Dvořáčka, který na závěr jako třešinku na dortu vypil na ex ještě půllitr piva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám