Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Kalendář událostí

čt dub 11 @08:30 -
OS Kolín - II. kolo: Šinágl a spol. obžalován
čt dub 18 @17:30 -
Praha Americké Centrum: ETIKA UMĚLÉ INTELIGENCE
st dub 24 @08:30 - 11:00PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu
čt dub 25 @09:00 - 01:30PM
Zlín - konference: Baťův odkaz světu

Nejnovější komentáře

  • 27.03.2024 18:58
    ČR dostane z EU 73 miliard Kč na investice do dopravy či ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 18:44
    „Lockdowny mají závažnější důsledky než samotný covid“ Z ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 08:59
    Mezinárodní ratingová agentura Moody's dnes zhoršila ...

    Read more...

     
  • 27.03.2024 07:26
    Vážení přátelé zahrádkáři a sympatizanti ZO ČZS Pod Majerovic ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:28
    Universal supranational citizen Why does today's Europe face ...

    Read more...

     
  • 25.03.2024 17:26
    Univerzální nadstátní občan Proč dnešní Evropa čelí nebezpečí ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Iustitia vaha

Kandidátka ČR na eurokomisařku ministryně Věra Jourová, bude mít stále neklidnější spaní - a nejenom ona! - Kauzu Budišov, českou "Watergate", soudil u MS Praha JUDr. Alexandr Sotolář „Křivák v taláru“ (LN 15.2.2020) - vpravo!

* * *

Poláci demonstrují na podporu justiční reformyLN MZ Krivak v talaru 150220

Před budovou polského ústavního soudu demonstrovalo několik tisíc lidí na podporu kontroverzní reformy justice. Vyzvali vládu, aby neustupovala zahraničním ani domácím tlakům a změny v soudnictví razantně a rychle prosadila. Silnou podporu potřebuje podle demonstrantů vláda mimo jiné kvůli tomu, aby reformu obhájila v Bruselu. Pryč s kastou nedotknutelných soudců, Polsko je suverénní stát, chceme spravedlivé soudy, znělo z úst demonstrantů.

„Jsme tady proto, abychom podpořili prezidenta, premiéra a ministra spravedlnosti. Mají jasný mandát a velkou podporu při jednáních v Bruselu. Toto je hlas mlčící většiny,“ prohlásil na demonstraci jeden z organizátorů Adam Borowski spojený s konzervativním týdeníkem Gazeta Polska, který podporuje vládnoucí stranu Právo a spravedlnost. (Z článku na iRozhlas.cz.)

Pana Adama Borowskiho znám osobně. Garantuje správnost věci. Je autorem výstavy „Čečna – konečné řešení“.  Měla premiéru v Brusselu. Krátce po vernisáži byla zakázána. Na to jsem ho o výstavu požádal, přivezl mi ji osobně do Žebráku. Také se zúčastnil první vernisáže výstavy v pražských Emauzích, kterou nám umožnil ředitel Občanského institutu Roman Joch. 

Dodnes dlužím panu Borowskimu peníze za pronájem výstavy, které jsem mu tehdy nemohl vyplatit v plné výši. Nikdy je po mne nevyžadoval. Doufám, že mu je jednou osobně předám – nejraději v době, kdy po polské, bude provedena i reforma stejně totalitou postižené české justice.

Soudce Alexandr Sotolář je opravdu Křivák v taláru (LN 15.2.2020). Není jistě zdaleka sám. Co je horší – dělat to z lenosti a pohodlnosti, neschopnosti, nebo za úplatu? Je těžko uvěřitelné, že se jedná o jeho první selhání, resp. jeho první trestný čin a že byl zbaven pouze funkce předsedy trestního senátu. Zvykl si až došlo na ono známé úsloví o džbánu, kdy se jednou ucho nutně utrhne. Otázkou je, kolik lidí jím bylo nespravedlivě odsouzeno a nespravedlivě osvobozeno? To, že nebyl tento podvodník okamžitě zbaven taláru, obžalován, souzen a odsouzen, jen potvrzuje žalostný stav české justice. „Spravedlnost“ je určována jen penězi a známostmi s justičním, policejním, politickým a mafiánským „bratrstvem“, které se vzájemně chrání. Jeho oběti by jistě zaplnily Václavské náměstí – a možná brzy zaplní, bude-li česká justice i nadále ohrožovat demokratický systém země, místo aby ho chránila!   

Otřesný dokument „Odvrácená strana světa“ vysílán veřejnoprávní ČT jen jednou…?!   

… Dovolím si připomenout výstavu „Čečna – konečné řešení“o tom, co je dnes skutečné Rusko. Zajistil jsem její převoz do ČR v roce 2008 poté, co byla v Bruselu úředníky EP zakázána. Výstavy se uspořádaly v sedmi městech: Praha-Emauzy (25.8.2008), Praha–Suchdol (19.10.2008), Karlovy Vary (6.11.2008), Knihovna Václava Havla (17.11.2008), Hořovice (7.1.2009), UK Praha (19.1.2009) a v Žebráku (31.3.2009). Vernisáže výstavy v Knihovně Václava Havla se zúčastnil i president Václav Havel. Pochybuji, že by na ni kdy přišli oba následující Klaus a Zeman. Připojuji dva články k tématu – o historii Čečenska a autoru výstavy Adamu Borowskim, a pozvánku na vernisáž v knihovně Václava Havla

 

Jan Šinágl, 17.2.2020

* * *

Okaté rozdíly v požadavku náhrady škody-u soudců a prokurátorů na Slovensku a v ČR

Jourová: Situace je vážná, Evropa je odhodlána zajistit vládu práva v Polsku

MS Praha 20.10.2010: Protokol o hlavním líčení ve věci obžalovaného ing. arch. Marka Řičáře!!!

Kandidátka ČR na eurokomisařku ministryně Věra Jourová, bude mít stále neklidnější spaní - a nejenom ona!

… Eurokomisařka Věra Jourová byla obviněná v kauze Budišov. Zproštěna pro nedostatek důkazů, ne proto, že se skutek nestal! Vyšetřující policisté, kterým se přiznala, jak vypovídali před soudem pod přísahou, byli odvoláni, důkazy zničeny.

* * *

Šlehačka na sachru nestačí

Demokracie a antinomismus

„Nejzkaženější stát – nejvíce zákonů“ - „Každý právní systém, ve kterém neznalost práva neomlouvá a v němž přitom existuje tolik zákonů, že si je člověk v životě nemůže zapamatovat, je sám o sobě nespravedlivý.“ - „Národy mnohdy netuší, jak jsou bohaté na lotry. Je třeba převratů, aby je objevily. Pak žasnou, co vstává z prachu.“

„Příčina všech vašich omylů, pánové, je v tom, že nevíte, kam míří civilizace a svět. Vy věříte, že civilizace a svět jdou vpřed, ale ony jdou zpět.“ (Poslanec Cortéz – Madridský parlament 1849)

… Ani jediný předseda Ústavního soudu anebo Nejvyššího soudu nikdy soudcům neřekl a nikdy ani neřekne: „Opovažte se ve svých rozhodnutích citovat nějaký judikát! Můžete se sice inspirovat jeho právní argumentací, můžete používat výroky římských právníků, ale výsledné rozhodnutí i zvolená argumentace musí být výplodem vašeho vlastního myšlení! Pokud nejste schopni samostatně myslet a tvořit umné právní dílo, nemáte v justici co pohledávat.“ …

… Pohrdání platným právem, mimoprávní judikáty (tvorba soudcovského „práva“) a svévole soudů, státního zastupitelství i úřadů jsou typickým projevem nejen rané posttotalitní demokracie, ale i demokracie úpadkové. Tento nesmírně nebezpečný stav společnosti lze příhodně označit jako demokratický antinomismus, jehož starověkou podstatou bylo nerespektování ustálených zvyklostí (morálky) i mravních norem a jejich nahražení „přirozeným pudovým chováním“, které přináší uspokojení, radost, zisk a prospěch. …

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.00 (2 Votes)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)