Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

17.02.2020, 19:24
Aktuality
Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Anglie


Matěj Vydra zažil po dlouhé době světlou chvilku v angažmá v Burnley. V zápase na hřišti Southamptonu se dostal na hřiště ve 22. minutě místo zraněného Novozélanďana Chrise Wooda. V 60. minutě pak rozhodl o vítězství svého týmu 2:1.

Obránce Tomáš Kalas odehrál celé utkání za Bristol City, který ovšem prohrál 0:1 v Leedsu. Kalas dostal devět minut před koncem žlutou kartu.

Itálie


Lecce vyhrálo třetí zápas za sebou, tentokrát proti Spalu 2:1, a v jeho sestavě znovu nechyběl záložník Antonín Barák, který odehrál celé utkání.

Záložník Jakub Jankto nastoupil za Sampdorii Janov v zápase s Fiorentinou až do druhého poločasu. Jeho tým už prohrával 0:3 a nakonec se debakl ještě prohloubil. Domácí prohráli 1:5.

Obránce Aleš Matějů i záložník Jaromír Zmrhal nastoupili v dresu Brescie v základní sestavě na hřišti Juventusu. Domácí favorit vyhrál 2:0. Matějů odehrál celé utkání. Zmrhal byl vystřídán v 90. minutě.

Německo


Útočník Patrik Schick se zapsal mezi střelce Lipska v utkání s Werderem Brémy. V 39. minutě zvyšoval na 2:0. Die Roten Bullen nakonec vyhráli 3:0. Schick odehrál celý zápas. Za Brémy kompletní duel odchytal brankář Jiří Pavlenka a 90 minut odehrál obránce Theo Gebre Selassie.

Záložník Vladimír Darida nastoupil za Herthu Berlín do druhého poločasu utkání v Paderbornu a přispěl svým výkonem k vítězství svého klubu 2:1.

Obránce Pavel Kadeřábek odehrál celých 90 minut za Hoffenheim proti Wolfsburgu. Jeho tým prohrál kvůli hattricku Weghorsta 2:3.

V brance Augsburgu byl v zápase s Freiburgem Tomáš Koubek. Duel skončil nerozhodně 1:1.

Ve druhé lize odehráli kompletní utkání za Dynamo Drážďany čeští záložníci Josef Hušbauer a Ondřej Petrák. Druhý jmenovaný dostal v 62. minutě žlutou kartu. Gól však v zápase nepadl ani jeden.

Nizozemsko


Richard Sedláček odehrál ve druhé lize za rezervu Alkmaaru celé utkání na půdě Excelsioru. Duel skončil nerozhodně 3:3.

Záložník Jaroslav Navrátil odehrál za Go Ahead Eagles na hřišti Maastrichtu první poločas, po kterém byl stažen. Eagles prohráli jednoznačně 0:3.

Slovensko


Sereď remizovala na svém hřišti s Ružomberkem 2:2. Za hosty se střelecky prosadil český obránce Filip Twardzik, který v 23. minutě otevřel skóre zápasu. V 51. minutě pak dostal žlutou kartu. V barvách Ružomberku pak ještě nastoupil v 85. minutě útočník Ondřej Novotný. V domácím dresu zvládl celých 90 minut Nicolas Šumský. Ten také dostal žlutou kartu v 78. minutě.

Celý zápas za Pohronie odehrál český obránce Petr Pavlík. V Nitře jeho celek remizoval 0:0.

V základní sestavě Slovanu Bratislava v derby na hřišti Trnavy nastoupil záložník Erik Daniel. Odehrál 75 minut. Prestižní duel skončil nerozhodně 0:0.

Brankář Vojtěch Vorel odchytal celý duel za Senici na půdě Dunajské Stredy a vychytal čisté konto, takže přispěl k remíze 0:0. Další český brankář Martin Jedlička strávil zápas na domácí lavičce.

K vítězství Žiliny 3:0 nad Zlatými Moravcemi přispěl také český obránce Filip Kaša. Odehrál v domácím dresu celé utkání a v nastavení druhé půle dostal žlutou kartu.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík odchytal celý zápas Sevilly s Espanyolem Barcelona. Zápas skončil nerozhodně 2:2 a pro domácí to byla ztráta. Vaclík si připsal jen jeden úspěšný zákrok.

Belgie


Útočník Michael Krmenčík odehrál celý zápas za Bruggy proti Beverenu. Mezi střelce se nezapsal, ale přispěl k vítězství 2:1.

Kypr


Záložník Zdeněk Folprecht byl v základní sestavě Pafosu v zápase na hřišti Paralimni, který skončil nerozhodně 1:1. Český fotbalista byl vystřídán v 60. minutě.

Omonia Nikósie také remizovala 1:1 na hřišti AEL Limassol. V sestavě hostů byli oba čeští obránci Michael Lüftner a Jan Lecjaks. První jmenovaný dostal žlutou kartu v 88. minutě.

Maďarsko


Útočník David Vaněček prodloužil svou gólovou sérii v barvách Puskás Akadémie. Brankou v 66. minutě zvyšoval na 2:0 v zápase s Kisvárdou, které nakonec jeho tým vyhrál 3:1. Vaněček střídal v 86. minutě. Celý zápas odehrál za domácí záložník Jakub Plšek.

Polsko


V základní sestavě Jagiellonie Bialystok proti Koroně Kielce nechyběli oba čeští záložníci. Martin Pospíšil a Tomáš Přikryl. V bezbrankovém zápase odehrál Pospíšil celých 90 minut a Přikryl byl vystřídán v 67. minutě. Na straně hostů nastoupil v 75. minutě útočník Michal Papadopulos.

Raków Czestochowa remizoval s Legií Varšava 2:2. Mezi střelce se zapsal záložník Petr Schwarz, jenž v 79. minutě za domácí vyrovnával z penalty právě na konečných 2:2. Předtím už přihrával na vedoucí gól Musiolika. V 81. minutě byl potom vystřídán. Do průběhu zápasu promluvil výrazně i jeho spoluhráč Daniel Bartl, který ve 48. minutě za stavu 1:1 neproměnil penaltu. Bartl byl střídán v 69. minutě. Český útočník Legie Tomáš Pekhart proseděl utkání na lavici náhradníků.

V dresu Cracovie Krakov se podílel na výhře 2:1 nad Lechem Poznaň obránce David Jablonský. Český obránce odehrál celých 90 minut.

Rumunsko


Záložník Lukáš Droppa odehrál celé utkání za Gaz Metan Medias v rumunské lize na hřišti Academicy Clinceni. Přispěl k vítězství svého týmu 3:2.

Skotsko


Brankář Zdeněk Zlámal odchytal za Hearts celé utkání proti Hamiltonu. Jeho tým však pouze remizoval 2:2.

Turecko


Trabzonspor vyskočil do čela tabulky turecké ligy. Na vítězství 2:1 nad Sivassporem se podílel i český obránce Filip Novák, který odehrál celé utkání.

Obránce Ondřej Čelůstka odehrál celý zápas za Antalyaspor a přispěl k vítězství 3:1 nad Kasimpasou. V 73. minutě dostal žlutou kartu. Za hosty odehrál celý zápas stoper Tomáš Břečka.

V základní sestavě Rizesporu nastoupil na hřišti Gaziantepsporu útočník Milan Škoda. Odehrál 86 minut, ale do střelecké listiny se nezapsal. Jeho tým nakonec prohrál 0:2.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (90)

Přidat komentář
Recoba Inter

Vypadá to, že mentální koučink Jana Mühlfeita s přečtenou knihou "Pozitivní Lídr" u Patrika začíná konečně zabírat. Jde vidět, že potřeboval jiný klub aby mohl začít úspěšně odemykat svůj potenciál. #dierottenbullen

Reagovat
Selänne

Hlavně potřeboval klub, který bude hrát fotbal.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
Recoba Inter

Ale jasněže jo, však je dobrý, důležitý je správný růst

Reagovat
Recoba Inter

Ale nepochybně ho zvedla i spolupráce právě s bývalým šéfem Microsoftu, který připravuje některé z českých vrcholových sportovců... Tento fakt, bych taky neházel za hlavu.

Reagovat
Selänne

Kde si to četl?

Reagovat
Recoba Inter

IG, okrajově svět byznysu sleduji a tak mi tato informace neunikla. Nijak nevyvracím co píše Dron, byť možná nesouhlasím, že většina vrcholových sportovců má svého mentálního kouče. Možná tak osobností z oblastí individuálních sportů. Kdyby ho měl např. každý vrcholový fotbalista, tak je tady překoučováno. Pokud by spousta z nich nechodila k tomu stejnému.

Reagovat
Selänne

Reagovat
Y.N.W.A

souhlas... ale zároveň musím dodat, že mentálně překaučováno už je

Reagovat
Recoba Inter

Jo tak v dnešní době to může pro nějaké lidi být těžké umět se sebou pracovat a všímat si těch podstatných věcí, splnit do puntíku co je potřeba. Sám si nedovedu představit, jak těžké to může být, být vrcholovým sportovcem. Unést ten kotel zodpovědnosti na bedrech. Ne každý to zvládne.

Reagovat
Dron

Patrik s ním spolupracuje už delší dobu. Navíc, většina hráčů na této úrovni pracuje s mentálním koučem, takže to tím spíš nebude. Prostě mu víc sedí styl hry RBL, to je celé.

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
icka

Reagovat
exse

A nebude ho dávat na křídlo.

Reagovat
Pablos

Jsem zvědavej, jestli to v Belgii Krmenčíkovi začne padat ...moc tomu nevěřím a tipuji, že přes 2 góly do konce sezóny se nedostane.

Reagovat
TheMally11

teď pilně studuje belgičtinu, goly od příští sezony

Reagovat
Stannis Baratheon

Ne, opravdu už to asi po osmavacáté vtipné nebude.

Reagovat
Pablos

Reagovat
TheMally11

tak sorry, ale fakt ji studuje

Reagovat
Y.N.W.A

po devětadvacátý, dej si facku

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Radek Klier také není vůbec vtipný

Reagovat
cetto

kdo?

Reagovat
8lampard8

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
ratusek

To můžeš říct o veškerém místním folkloru

Gent/Genk, 5-7, už si to sedá. Vrací se kam patří. Už se to sype. Atd.

Reagovat
Losinho

Gratuluju.

Reagovat
ratusek

Díky, cením

Reagovat
Y.N.W.A

palcohonič

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo EFovej rickroll Než mě pošlou domů

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rob Roy

Mohl by si otevřít účet proti ManU ve čtvrtek :) Ještě mu dávám 2 - 3 zápasy, pak už přijde nervozita. Nejdůležitější je nakolik mu věří trenér. -- Trochu zklamání je pro mě Přikryl v Polsku, čekal jsem že by mohl být v Jaze celkem za hvězdu, ale úplně skvělý čísla nemá. Odehráno 1370 minut a má 1+5 (ty asistence to celkem vylepšujou) Pospíšil 1830 min. 0+3. Noname Schwarz má v Rakowe 5+5 (4g. z penalt). Ale možna to souvisí celkově s tím, že Jagiellonia má letos slabší sezonu.

Reagovat
Pablos

Schick, Vydra

Reagovat
doshcz

Byl jsem se v Lipsku podívat takže za Patrika spokojenost. Slyšet celej stadion vyřvávat jeho jméno po gólu bylo pěkný. Horší je to s těma klukama z Werderu.

Reagovat
Losinho

Novák si jde pro titul

Reagovat
tnt03

Kéž by to dopadlo, věřím

Reagovat
Alan_Shearer

Hraje Krmencik dobre? Ma tam vubec nejakou konkurenci? A co Jankto, neresilo se nekdy, ze by sel o krok dal? To samy by potreboval Pavlenka, ale ocekavam, ze by v lete mohl odejit.

Reagovat
Pablos

U Jankta se to řešilo, když byl v Udine... a tak šel do Sampdorie

Reagovat
TheMally11

a díky tomu je Sampi team

Reagovat
smazaný uživatel

Pavlenka? Ten nechytne ani rolbu. Může být rád, že ještě nesedí na lavici. Jakto může být rád za to, že vůbec občas hraje v Sampdorii v základu

Reagovat
andrew96

Letošní Pavlenka na posun nemá.

Reagovat
stas87

Pavlenka by mal ist pre dobro klubu a aj pre neho bude lepsie, ak pojde. Nastavil si latku vykonmi vysoko a nezvlada to udrzat. To, ze Werder je na zostupovej priecke nie je primarne jeho vina, v tom je cely tim. Ale on chybami neumoznil to, aby klub z toho priameho ohrozenia vystupal vyssie a dvihol si sebavedomie. Najlepsi moment pre predaj sa uz prevahal, teraz su len dve moznosti. Prva je, ze sa klub zachrani a on zostane aj nadalej hracom SVW. Ta druha je, ze sa klub nebude branit ponukam v lete a preda ho. A ak to tak bude, tak nech chyta Plogmann alebo z Frankfurtu zoberu Rönnowa. Toho je skoda, aby hnil na lavicke a cakal za Trappom.

Reagovat
Alan_Shearer

Diky. A mas nejaky tipy, kam by se Pavlenka v ramci BL hodil?

Reagovat
stas87

Hradecky presvedcil, ze ma kvalitu k tomu, aby bol jednotka a dokaze ten level udrzat. A prave toto je dost mozno dovod toho, ze tiPavlenka je stale hracom Werderu a tie kluby, ktore by znamenali posun do lepsieho ho nebudu chciet. Hru nohami ma stale strasidelnu, pri zapase sa clovek boji, aby nedaroval loptu superovi. Na ciare je stale dobry, stratil ale zasa na centrovanych loptach. Tam tiez nekraluje ako v prvej sezone...toto kazdy sportovy riaditel vidi a preto budu velmi zvazovat ponuku pre neho. Mozno Wolfsburg, kludne aj Mainz. Ale FSV je zname tym, ze podrzi svojho brankara a dopraje mu cas k tomu, aby sa vychytal.

Reagovat
TheMally11

Chris Wood není Australan!!!! Je z Nového Zélandu!

Reagovat
kissak

No a co, to je hned vedle

Reagovat
Y.N.W.A

přesně, z geologickýho hlediska hned na vedlejším kontinentu

Reagovat
smazaný uživatel

Co by kamenem dohodil.

Reagovat
dave30

Ten Břečka to nemá moc jednoduché. Dvojzápas v poháru, 5 inkasovaných branek a vypadnutí. 5 zápasů v lize, 1 bod a 15 inkasovaných branek. Nic moc začátek v novém klubu...

Reagovat
cetto

Přesně podle očekávání výsledky klubu, kam přestoupí někdo, jako Břečka...

Reagovat
Losinho

Ale základ jistej, naopak se vystřídal stoper vedle něj ti musí být hodně v prdeli

Reagovat
dave30

Nechtěl jsem být na něho tak přísný, ale něco podobného jsem si říkal také...

Reagovat
smazaný uživatel

barak do repre

Reagovat
dave30

První zápas díky gólu celkem dobré hodnocení, ty další 2 nic moc (vždy nejhorší z týmu - https://www.sofascore.com/).

Reagovat
Selänne

Tyhle hodnocení jsou úplně debilní. Zrovna ten poslední zápas odehrál Barák skvěle.

Názorná ukázka toho, jak moc debilní je SofaScore - např. proti Interu byl Frydrych vyhodnocen jako nejlepší z obrany. https://www.sofascore.com/player/michal-frydrych/68755

Reagovat
Pablos

Tak to mluví za vše

Reagovat
dave30

Je mi jasné, že to není úplně směrodatné. Ale jestli má ve vítězném zápase hodnocení 5,9 a 6,3 tak je to podezřelé. Hlavně je důležité, aby pravidelně hrál.

Reagovat
Pablos

Mně ta stránka hází error... Ale oká, já ti budu věřit. Jinak škoda, jemu bych přál, aby se dostal do pohody.

Reagovat
dave30

Smaž tu závorku.

Reagovat
Pablos

A jo

Reagovat
smazaný uživatel

typická chyba mezi židlí a klávesnicí

Reagovat
Zark

Reagovat
Zark

expert fakt

Reagovat
Bakary3

Tak to bez debat, lepsiho ofenzivniho zaloznika nemame. Daridu beru precijen spis jako hrace vic zezadu.

Reagovat
Rolf

Pokud nemáme lepšího,v tom případě bude lepší zrušit nár.mužstvo!

Reagovat
tnt03

Po delší době celkem dobré hodnocení hráčů v zahraničí, jen houšť

Reagovat
Rudnevs

Koubek proti Freiburgu zas chyba, po ktorej padol gól Freiburgu.

A po zápase to komentoval: “Viem, že klub zaplatil 7 miliónov, ale čo je 7 miliónov vo futbale?”

Reagovat
doshcz

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
kissak

Pokud si našel chybu, řekni to Fišarovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem se chtěl zeptat, jak Koubek chytá. Je škoda, že nemají s Pavlenkou vůbec dobrou sezónu

Reagovat
kattos

Koubek první zápasy nic moc, ale pak se rozchytal několikrát byl v týmu kola. Nechytá nějak úžasné, ale myslím že si místo udrží.

Pavlenka má po minulé fantastické sezoně podává až podprůměrné výkony...

Reagovat
Sztanda

Co ten Kaša v té Žilině? Je někdo schopen shrnout jaké podává výkony. Koukám že už tam pravidelně kope 4. sezónu, je mu 26, pokud by měl výkonnost tak by to mohl být zajímavý stoper pro nějaký klub v české lize. Co si ho pamatuju v Baníku tak ukazoval vcelku potenciál. Nicméně např. baníkovci (fanoušci) by z jeho návratu asi příliš nadšení nebyli tipuju.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpriemerný stopér na našu ligu, ale určite sú tu zaujímavejšie mená. Kozlovi by do Baníku mohol pasovať.

Reagovat
cetto

Naopak. Já si myslím, že by ho fans baníku uvítali. Je to odchovanec, takže by se utvořila domácí stoperská dvojice Stronati-Kaša a navíc by to bezesporu byla jedna z nejlepších dvojic v lize.

Reagovat
ratusek

Fans ho nepřijmou. Po tom jak do nás jde ve vzájemných přátelákách. Ale je to škoda, čekal jsem, že se časem vrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Břečka - 5 zápasů, 15 inkasovaných gólů, 0 čistých kont

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně se Čechům začíná dařit. Nepamatuju tak plodnej víkend. Hlavně Vydra a Schick

Reagovat
Y.N.W.A

to jo, v hlavních evropskejch ligách dali dva góly, to bylo naspoledy tak za Baroše v Liverpoolu... akorát před tím to bylo 15 let v kuse

Reagovat
Rolf

Kolik ten Baroš těch gólů za Liverpool dal?Byl rád,že si tam kopnul do míče.

Reagovat
Kily

108 zápasů víceméně za tři sezony s tím, že o polovinu jedné z těch sezon přišel vinou zlomeniny kotníku

Reagovat
adam77

Za 3 sezóny 68 zápasů a 19 gólů dál

Reagovat
Rolf

Vydra nastoupil po 2rokách a už je z něj hvězda!

Reagovat
adam77

Tak kdyby ho trenér víc nasazoval tak je na jiných číslech . Hrál 10 - 15 předtím

Reagovat
Recoba Inter

na Euru se mají Chorvati s Anglány nač těšit

Reagovat
Pablos

o tom žádná Kdy se vůbec začíná hrát o ty zbylá místa na Euro ?

Reagovat
Recoba Inter

řekl bych, že v Březnu, jak bude ta repre pauza.

Reagovat
Pablos

jo oká, dík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele