Hlavní obsah

Koronavirus dostal Bonda, premiéra v Číně zrušena

Novinky, Stanislav Dvořák

Kvůli nákaze nemocí Covid-19 způsobené novým koronavirem byla zrušena i premiéra nové bondovky No Time to Die v Pekingu a celé čínské dubnové turné k propagaci filmu.

Foto: ČTK/AP/Leo Hudson

Představitel hlavní role Daniel Craig.

Článek

Čínská kina už úřady kvůli šíření nebezpečné nemoci zavřely. I kdyby se v dubnu všechna otevřela, tamní fanoušci se stejně nesetkají s tvůrci a hvězdami filmu, jak bylo původně v plánu, protože jim bylo doporučeno do země nejezdit.

Nemoci způsobené novým typem koronaviru v pevninské Číně podlehlo již 1868 lidí. Nakažených je přes 72 000, informovala v úterý s odvoláním na čínské zdravotnické úřady agentura Reuters. Během pondělí zaznamenala Čína 98 nových úmrtí, 93 z nich hlásí provincie Chu-pej, která je považována za epicentrum nákazy. Podle nové studie čínských vědců činí úmrtnost na nemoc Covid-19 2,3 procenta.

Poslední díl s Craigem

Ve zbytku světa vstoupí Bond do kin v dubnu. Jde o poslední díl, kde hraje agenta 007 britský herec Daniel Craig. V dalších rolích uvidíme Ralpha Fiennese (M), Naomie Harrisovou (Moneypenny) nebo Bena Whishawa (Q). Bondova protivníka ztvárnil Rami Malek, který hrál Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemian Rhapsody.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Americká zpěvačka Billie Eilish nedávno zveřejnila filmovou píseň No Time to Die. Snaží se zapadnout do bondovského stylu balad s orchestrálním pozadím. Naživo ji zazpívá příští úterý na udílení cen Brit Awards.

Zpěvačka nedávno ovládla hlavní kategorie cen Grammy, dostala ceny za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i objev roku nebo popové vokální album.

Reklama

Výběr článků

Načítám