15. 2. 2020 | Daniel Ryl

SLA - SPA 2:5 - Vítězné derby juniorů!

3., sobota 15. 2. 2020
Slavia - Sparta SLA - SPA
Slavia: Pánek – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Mareček, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Slavíček Š., Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák, Brož.
Sparta: Cichoň – Bláha, Poizl, Prchal, Tomek, Chvátal, Gajdoš – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Slavíček J., Routa, Konečný, Vágner, Arnošt, Gluzman, Kuracina.
Branky a nahrávky: 42. Hradil, 42. Brož (Petrák, Hovorka) – 2. Klimo (Arnošt, Prymula), 10. Poizl (Prymula, Klimo), 12. Arnošt (Gajdoš, Klimo), 13. Arnošt (Poizl, Gajdoš), 59. Klimo (Routa). Rozhodčí: Úlehla - Lučan, Roischel. Vyloučení: 10:9. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 398. Střely na branku: 38:35. Průběh utkání: 0:4, 2:4, 2:5.
I po třetím utkání DHL Superpoháru získávají naši junioři stoprocentní! Svěřenci Richarda Žemličky zvládli sobotní derby na jedničku, když v Edenu rozhodli o triumfu už v první třetině, kterou vyhráli jasně 4:0. Sešívaní ještě zadělali na drama dvěma rychlými góly v úvodu třetí části, ale sparťané si náskok pohlídali a vláda nad Prahou zůstává v Holešovicích!

Komentář

Sparta vstoupila do utkání pravou nohou, když už po 63 vteřinách ujel po levém křídle útočník Michal Klimo a přesnou střelou do horní části Pánkovy branky otevřel skóre. V dalším průběhu první třetiny se střídaly šance na obou stranách, jenže do černého pálili pouze sparťané. Nejprve v desáté minutě Daniel Poizl navýšil náskok střelou z mezikruží, o chvíli později přidal třetí gól Dominik Arnošt, a když uteklo dalších 77 vteřin, byl to opět Dominik Arnošt, kdo přidal čtvrtý gól našeho mužstva.


Mladí sparťané první třetinu prohráli střelecky, ale gólově položili základní kámen pozdějšího úspěchu. Oba týmy pokračovaly v bojovnosti i v prostředním dějství, jenže šancí ubylo a oba brankáři příliš těžké práce neměli. Obraně Sparty ovšem zatrnulo, když nejprve neuspěl Tomáš Labuzík a Jaroslav Brož orazítkoval horní tyčku. Rozkouskované utkání, v němž sudí hojně vylučovali na obou stranách, už ve své prostřední části další výraznější šanci nenabídl.


Vstup do třetí periody ale vyšel slávistům na jedničku s hvězdičkou. Zaváhání Oldřicha Cichoně potrestal při svém oslabení Damien Hradil, o 51 vteřin později v čase 41:58 už se slávisté po dorážce Jaroslava Brože přiblížili na rozdíl dvou tref. Slavia se dostala na koně, její tlak vyvrcholil přesilovkou pět na tři, ale tu sparťané ustáli a v závěru třetiny korunoval její vítězství Michal Klimo.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Buchtele: Ve Spartě jsem si vytvořil domov

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!