15. 2. 2020 | Daniel Ryl, Petr Miklas, Daniel Ryl

HAV - SPA 4:3 - Drama bez bodového zisku

II/16, sobota 15. 2. 2020
Havířov - Sparta HAV - SPA
Havířov: Zlatnický – Wlodara, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Křivohlávek, Zmarzlák. Kalina – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř "C", Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Vojkuvka, Kusak M., Bárta, Kusak P.
Sparta: Dlouhý – Tomov, Ludvík, Ducháč "A", Menzel, Adamec "C", Horáček – Broš, Bareš, Mácha "A", Höll, Krupička, David, Červenka, Zembol, Pražák, Theimer, Vitouch, Senčák.
Branky a nahrávky: 16. Bárta (Kolat, Křivohlávek), 26. Kubíček P. (Becher, Bílek), 27. Kremnický (Pavlačka, Moškoř), 58. Makovec (Kubík, Kubíček P.) – 1. Tomov (Krupička, Broš), 43. Mácha (Krupička, Tomov), 58. Zembol (Adamec, Theimer). Rozhodčí: Čahoj – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 8:6. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 134. Střely na branku: 30:43. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Vyrovnané drama odehráli naši dorostenci na půdě Havířova. V utkání hrály prim přesilovky a oslabení. Obě mužstva využila po dvou početních převahách, domácí navíc skórovali také v oslabení. Svěřenci Dareka Stránského dokázali po bleskové trefě zareagovat na obrat domácích, ale krátce po vyrovnání inkasovali počtvrté a nakonec se vrací bez bodu.

Komentář

Už po dvaceti vteřinách byl vyloučen domácí Pavlačka, tuto výhodu Sparta využila za dalších patnáct vteřin. Nino Tomov nahodil puk od modré, Zlatnický měl zakrytý výhled a tak skončil puk v síti. V polovině šesté minuty měl stejný hráč další šanci, když po jeho bombě od modré čáry puk proletěl těsně kolem pravého horního růžku Zlatnického branky.

Další šanci měla Sparta ve třinácté minutě, kdy se Theimer při vlastním oslabení dostal do brejku, ale jeho střelu z pravého kruhu Zlatnický zastavil. Vyrovnání však přišlo ještě do přestátvky, jelikož Kolat prokličkoval mezi dvěma protihráči a zakončil bekhendem. Dlouhý jeho pokus vyrazil, ale na následnou dorážku Denise Bárty už byl krátký. Žádné další velké šance a branky už nepřišly.

Ve druhé části byly důležitým aspektem přesilovky Havířova. Domácí AZ využil dvě, když nejprve po šesti minutách propálil Petr Kubíček vše, co mu stálo v cestě. O minutu později jej úspěšně napodobil Adam Kremnický a Slezané vedli o dvě branky. Své šance měla následně Sparta, ale ta pro změnu přesilovky nevyužila a do třetí třetiny šla se ztrátou.

Diváci v Havířově se však rozhodně nenudili, protože třetí třetina nabídla parádní drama. Už po třech minutách snížil z brejku Adam Mácha, jenž našel skulinku mezi Zlatnického betony. Tři minuty před koncem pak hráli sparťané přesilovku, při níž byl faulován Krupička, ale nařízené trestné střílení proměnit nedokázali.
Svěřence Dareka Stránského to ovšem mrzet nemuselo, protože o půl minuty později bylo vyrovnáno! Z levého kruhu střílel Jakub Zembol, puk se odrazil od brusle jednoho z domácích hráčů a skončil v brance. Už o necelou minutu později hrála Sparta další početní výhodu. K její smůle se ale nerozvlnila domácí síť, nýbrž ta hostující. Ve vlastním oslabení pálil Pavel Makovec zpoza obránce a puk zapadl k pravé tyči dlouhého branky.
AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Konečný: Šance ve Spartě jsem si vždycky vážil

Vstupenky na MS jsou stále k dispozici

Daníček před MS: Porveme se o medaili!

Čtyři sparťané zabojují o MS! Lídr juniorů jede