Dexter Fletcher natočí remake thrilleru The Saint

Dexter Fletcher natočí remake thrilleru The Saint

Studio Paramount Pictures hodlá vedle Mission: Impossible nastartovat další velkou akční sérii, a to novou verzí slavného thrilleru The Saint. Nový snímek pak natočí autor dvou nedávných hudebních biografií, Dexter Fletcher.

2 2
18.2.2020

V šedesátých letech minulého století zazářil budoucí Bond Roger Moore v roli Simona Templara, geniálního zloděje. který je za úplatu ochoten podniknout cokoliv. Seriál The Saint se dočkal 118 epizod a následovaly po něm další série Return of the Saint a The Saint in Manhattan. V roce 1997 se pak látky chopil režisér Phillip Noyce (Patriot Games) a do hlavní role obsadil Vala Kilmera. Snímek The Saint se dočkal v lepším případě vlažného přijetí, což podtrhuje například nominace na Zlatou malinu pro Kilmera. Kromě něj se v hlavních úlohách ukázali Elisabeth Shue a Rade Šerbedžija, ve vedlejší roli se mihl i Roger Moore. Studio Paramount Pictures se i přes neúspěch nevzdalo myšlenky na rozjetí filmové série, díky čemuž uvidíme nový remake. Ten nebude v žádném případě mít nic společného s tři roky starým televizním filmem, v němž si zahráli Eliza Dushku a Thomas Kretschmann.

The Saint patří mezi velké devadesátkové filmy Kilmerovy kariéry. Foto: Paramount Pictures

Nový remake snímku The Saint je v plánu už pár let a původně jsme ho v kinech měli vidět už loni. Nakonec jej ale Paramount přesunul a podle nových plánů bude mít premiéru až příští rok. Projektu se aktuálně upsal režisér Dexter Fletcher, který po úspěšné herecké kariéře rozjel režii a natočil dva úspěšné snímky s Taronem Egertonem v hlavní roli, jmenovitě Eddie the Eagle a Rocketman. Vedle toho dokončil po Bryanu Singerovi i queenovskou Bohemian Rhapsody. Remake The Saint je pro něj již třetím velkým režijním projektem, jenž uvede v příštích letech, neboť už dříve se upsal trojce Downeyho Sherlocka Holmese a sólovce Drákulova přisluhovače Renfielda. Kdopak si asi v jeho verzi zahraje postavu Simona Templara?

Těšíte se na novou verzi thrilleru The Saint?



Diskuze /2

Lucifrid

Pro Kilmerův The Saint mám slabost. Není to veledílo, ale mám ho moc ráda. Na předělávku bych se asi netěšila, ale Fletcherovo jméno je pro mě zárukou, že by to mohlo být fajn. Tož se nechám překvapit.

webmaster
18.2.2020 | 21:02:46
martpolak

Ten film byl svého času úkaz… Úplně jiný než ostatní filmy, chytrý a zábavný, přesto celkem vážný, prostě ideálně vyvážený. Určitě bych rád viděl novou verzi.

18.2.2020 | 23:14:00
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů