Dvojnásobný finalista Čilič v Marseille začal vydřeným obratem proti Ivaškovi

18. 2. 2020, 22:58
Aktuality 0
ATP MARSEILLE - Téměř dvě a půl hodiny potřeboval Marin Čilič k tomu, aby v Marseille zdolal běloruského kvalifikanta Ilju Ivašku a postoupil do druhého kola. V něm dvojnásobný chorvatský finalista vyzve čtvrtého nasazeného Kanaďana Denise Shapovalova.
Marin Čilič (© Open13 Provence)

Marin Čilič se dnes vrátil na kurty poprvé od porážky v osmifinále Australian Open, ze kterého vypadl s Milosem Raonicem. V hale v Marseille, kde své poslední dva starty v letech 2011 a 2016 proměnil ve finále, začal vydřenou výhrou 3-6 7-6 6-4 nad Iljou Ivaškou.

Chorvatský favorit začal mizerně. V prvním setu byl na returnu bez šance a za půl hodiny ho prohrál. Navíc druhou sadu začal prohraným servisem, ale vzápětí se mu povedl rebrejk, za stavu 3-3 přežil dva brejkboly a po více než hodinovém dějství si vynutil třetí set.

V něm Čilič odskočil do vedení 5-1 a byť ještě dovolil běloruskému kvalifikantovi snížit na rozdíl jednoho gamu, obrat úspěšně dokonal a po bezmála dvou a půl hodinách boje zvítězil 3-6 7-6 6-4.

Ve druhém kole 31letý Čilič vyzve nasazenou čtyřku Denise Shapovalova. S o jedenáct let mladším Kanaďanem, který nevyhrál už čtyři utkání po sobě, má vyrovnanou bilanci 1-1.

Nasazenou jedničkou je v Marseille Daniil Medveděv. Do soutěže vstoupí utkáním druhého kola proti osmnáctiletému Italovi Janniku Sinnerovi, který si dnes poradil 6-4 7-6 se Slovákem Norbertem Gombosem.

Titule obhajuje Řek Stefanos Tsitsipas, který je nasazenou dvojkou. O postup do čtvrtfinále bude hrát se Švédem Mikaelem Ymerem.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 769.670 eur
úterní výsledky (18. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hurkacz (8-Pol.) - Hoang (Fr.) 6-4 6-1
Čilič (Chorv.) - Ivaška (Běl.) 3-6 7-6(5) 6-4
Simon (Fr.) - Mayot (Fr.) 6-4 7-6(3)
Pospisil (Kan.) - Ruusuvuori (Fin.) 7-6(6) 6-3
Sinner (It.) - Gombos (SR) 6-4 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist