Harrison Ford na Klondiku našel nového přítele

19.2.2020 00:00   |   TV a FILM
VIDEO – Chodíte-li občas do kina společně s dětmi, nebo vnuky, určitě si nenecháte ujít nejnovější adaptaci legendárního románu Jacka Londona Volání divočiny. Přináší dobrodružný příběh odvážného psa a jeho nového přítele (Harrison Ford) v časech zlaté horečky na Klondiku.

Ford

Režisér Chris Sanders vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadské provincie Yukonu.

Na Klondiku je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít.

Video
Trailer k filmu Volání divočiny

Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení.

Místo psa člověk

Příběh odvážného psa Bucka a jeho přátel napsal na začátku 20. století slavný americký spisovatel Jack London a je to jeho nejčtenější kniha. Pro nejmodernější výlet do světa dobrodružství z počátků 19. století chtěla produkce a režisér Sanders co nejskutečnější trikové záběry psů a dalších zvířat.


Hlavní hrdina příběhu - animovaný pes Buck

A tak pro scény s Buckem, místo toho, aby pro herce před kamerou používali pouze značku - obvykle tenisový míček - vložili tam skutečného člověka, koho budou filmovat, a později jej nahradí animací.

Terry Notary, který začal jako umělec Cirque de Soleil a stal se jedním z prvotřídních pohybových specialistů a choreografů ve filmovém průmyslu, strávil hodiny a hodiny studiem psů a učením se jejich manýrů a pohybu.

Geniální tah

Producent Erwin Stoff nebyl vůbec přesvědčen, že to bude fungovat. „Byl to podivný nápad a já jsem nevěděl, jak by na to obsazení reagovalo, protože máš dospělého muže, který je na všech čtyřech, v legračním šedém obleku, a hraje si na psa..." Ukázalo se však, že se jedná o geniální tah.


Terry Notary

Samozřejmě nejsilnější pouto Terryho přišlo s  Harrisonem Fordem. Forda, hrdinu z Hvězdných válek či Indiana Jonese, nové dobrodružství přitahovalo.

 Zaprvé jej lákala vyhlídka na natočení filmu pro mladší publikum. Zadruhé ho zaujalo, jak tvůrci vytvářejí Bucka a ostatní psy pomocí počítače a jak to vyžaduje spolupráci na roli s protějškem -  lidským psem.

Ford: Chytlo nás to!

 „Jedním z nejzajímavějších detailů natáčení tohoto filmu je, že jsme se žádnými psy nemohli pracovat, existoval lidský záskok pro Bucka.  Organizoval mi pohledy a oční kontakt a dal mi někoho, s kým se mohu citově naladit. Bylo to zpočátku trochu náročné, ale pak nás to chytlo“.


Harrison Ford na Klondiku

„Strávil jsem s Terrym více času než s kýmkoli jiným na tomto filmu. Pomohli jsme si navzájem splnit to, co ostatní potřebovali,“ dodal.

tos, ŽenyproŽeny.cz
Foto CinemArt

Přečtěte si také


Diskuse: Harrison Ford na Klondiku našel nového přítele

ČÍST VŠE / REAGOVAT


Tiskové zprávy

Vzkaz redakciMáte dotaz či připomínky?Napište vzkaz redakci