Hlavní obsah

Grandslamový vítěz v slzách. Po roce a čtvrt přerušil sérii porážek

Delray Beach/Praha

Soupeřův míček končí v síti, Jack Sock si sundá kšiltovku, dřepne si a rozpláče se. Důvod? Po roce a čtvrt vyhrál zápas dvouhry. Bývalý hráč elitní desítky loni vypadl z žebříčku. Teď se ale americký tenista na turnaji v Delray Beach po deseti porážkách v řadě zase mohl radovat z vítězství. „Tato výhra pro mě hodně znamená,“ přiznal několikanásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře.

Foto: Sport.cz

Jack Sock se po deseti prohrách dočkal vítězství.

Článek

I když turnaj v Delray Beach před třemi roky vyhrál, letos tady nepatří k favoritům. Rok a čtvrt totiž na okruhu ATP nevyhrál zápas dvouhry, loni nezískal ani bod a vypadl z žebříčku. Jack Sock sem však přijel s velkým odhodláním a touhou tuto bilanci změnit, a i když na něj hned v úvodním kole čekal obhájce titulu Radu Albot, nezalekl se.

Úvodní set sice Sock prohrál 3:6, ale nevzdal se a bojoval dál. Druhý set se mu podařilo získat poměrem 6:3 a o vítězi tak musela rozhodnout třetí sada. Ta došla až do tiebreaku. Za stavu 6:2 pro Socka, podával Albot. Americký tenista mu ale dokázal míček vrátit a moldavský hráč ho střelil do sítě.

Sock si dřepl a rozplakal se. Sérii porážek dokázal přerušit. „Poslední roky byly těžké, hlavně ten loňský, kdy jsem tolik nehrál,“ přiznal Sock na webu ATP. „Nechybělo mnoho a s tenisem jsem skončil. Tahle výhra pro mě hodně znamená. Patří také všem těm, kteří mě podporovali a udržovali ve mně víru, že zase budu hrát a vítězit,“ dodal bývalý osmý hráč světa, kterého v předešlých letech trápila zranění.

Během sezony 2018 nemohl hrát kvůli bolavé kyčli. Loni si pak během Australian Open poranil palec na ruce a musel s vazy na operaci. Půl roku byl mimo, a když se vrátil, vůbec se mu nedařilo. Nevyhrál ani jeden zápas, a tudíž nezískal ani jeden bod do žebříčku a vypadl z něj. Teď se do něj zase vrátí. Další body do něj bude moci přidat ve čtvrtek, kdy se v osmifinále střetne s krajanem Stevem Johnsonem, šestasedmdesátým hráčem světa.

Reklama