DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Společnost Penny Market od března zvyšuje mzdy všem minimálně...

DOBRÁ ZPRÁVA POTĚŠÍ: Společnost Penny Market od března zvyšuje mzdy všem minimálně o tisícovku

Penny Market ve Vimperku / Foto: (red) – Za krásnější Vimperk

 

Společnost PENNY MARKET od 1. března letošního roku zvyšuje všem svým zaměstnancům mzdy v průměru o 5 %. Znamená to, že i pokladní pracující na plný úvazek si polepší minimálně o 1000 korun měsíčně. Základní mzda pokladních se bude nově pohybovat v závislosti na délce pracovního poměru v rozmezí od 24 000 až do bezmála třiceti tisíc korun měsíčně.

Za poslední čtyři roky PENNY MARKET zvyšuje mzdy už pošesté. Základní mzda pokladních pak od počátku roku 2017 vzrostla celkem o 7500 korun. „Reagujeme samozřejmě na vývoj na trhu práce i ekonomickou situaci ve společnosti. Porovnáme-li skutečné minimální mzdy bez jakýchkoliv příplatků, například za víkendové směny, a pro zaměstnance s plným úvazkem, pak se platové podmínky našich zaměstnanců dlouhodobě drží nad průměrem retailu. Naši lidé tak patří k těm nadprůměrně ohodnoceným v rámci obchodních řetězců,“ konstatuje jednatel společnosti Martin Peffek a dodává: „Každé navýšení se týká všech zaměstnanců. Poskytujeme našim lidem férové a motivující mzdové podmínky. Nechceme pouze lákat nové zaměstnance, ale odměňujeme i ty věrné a zkušené, kteří pro nás pracují už řadu let.“

Navýšení mezd je výsledkem kolektivního vyjednávání, v jehož rámci došlo také k navýšení příspěvku na penzijní připojištění o 100 korun na současných 700 korun měsíčně.

„I letošní jednání byla zcela korektní a oceňujeme přístup společnosti PENNY MARKET, která má spokojenost zaměstnanců jako jednu z hlavních priorit, což dokazuje i vstřícným jednáním a pravidelným dialogem s konkrétními výsledky. Jsme velmi rádi, že mezi námi funguje sociální dialog na vysoké úrovni a jedním z jeho výsledků je pravidelné výrazné navyšování mezd,“ říká prezidentka Unie zaměstnanců, logistiky a služeb Renáta Burianová a Bohumír Dufek, předseda OSPZV-ASO ČR, dodává: „Jednání o kolektivní smlouvě probíhají každoročně a oceňujeme, že i tentokrát jsme dospěli k rychlé a korektní dohodě. Zaměstnanci mohou být s úpravou a úrovní mezd pro rok 2020 spokojeni, stejně jako s navýšením dalších benefitů.“

Zaměstnancům jsou v rámci benefitů poskytovány stravenky, jejichž výše byla v rámci loňského vyjednávání zvýšena z 80 na 90 korun za každý odpracovaný den. Dále mají plošné benefity, jakými je týden dodatkové dovolené nebo jazykového vzdělávání a mohou si volit různé formy dalších atraktivních benefitů v rámci cafeteria systému. Velký důraz klade společnost Penny Market i na možnost skloubení práce a rodinného života, kdy umožňuje zaměstnávání na zkrácené úvazky.

Penny Market v současné době zaměstnává 5600 zaměstnanců a se sítí více než 380 prodejen je největší obchodní sítí v České republice. Díky tomu je především na menších městech jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů u nás.

(tzpenny)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře