O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Epidemie neovlivní zavedenou spolupráci mezi Čínou a EU, potvrdil vedoucí čínské mise v EU
2020-02-19 19:01:20 cri

Vedoucí čínské mise v Evropské unii velvyslanec Zhang Ming (Čang Ming) 18. února v Bruselu vysvětlil čínským i zahraničním novinářům podrobná opatření, která přijala Čína na prevenci a kontrolu epidemie zápalu plic způsobeného novým typem koronaviru. Uvedl, že přijatá opatření přináší pozitivní výsledky a epidemie nebude mít dopad na zavedené projekty spolupráce mezi Čínou a EU.

Zhang Ming téhož dne v Bruselu na tiskové konferenci řekl, že poslední statistiky ukazují, že čínské úsilí v posledních několika týdnech je efektivní. Čína má plnou důvěru, že epidemii brzo dostane pod kontrolu a porazí. „Situace v oblastech mimo provincii Hubei byla obecně stabilní a neobjevila se žádná koncentrovaná ohniska epidemie. Mimo Čínu bylo v 25 zemích potvrzeno 794 případů, z nichž 36 bylo hlášeno ze 7 zemí EU, což představuje asi 1 % z celkového počtu nakažených na celém světě. To plně ukazuje, že izolační opatření, která přijaly úřady provincie Hubei a město Wuhan, účinně omezují přenosový řetězec virů, brání šíření epidemie do dalších částí Číny a snižují riziko dovozu do dalších zemí. V současné době nenastala globální pandemie," dodal Zhang Ming.

Zhang Ming mimo jiné uvedl, že Čína a EU stále urychlují jednání o investičních dohodách. V posledních dvou měsících proběhla dvě kola intenzivního jednání a došlo k průlomovému pokroku. Zdůraznil, že epidemie nebude mít letos dopad na zavedené projekty spolupráce mezi Čínou a EU.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China