O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

18. února začalo v Ženevě druhé kolo zasedání společné vojenské komise pro libyjskou otázku
2020-02-19 19:08:57 cri

18. února místního času začalo v Ženevě druhé kolo zasedání společné vojenské komise 5+5 pro libyjskou otázku. Cílem tohoto zasedání je hledat zásady trvalého příměří prostřednictvím mírového jednání a urychlit politický proces.

Zvláštní vyslanec generálního tajemníka OSN pro libyjskou otázku a vedoucí podpůrné mise OSN v Libyi Gasan Salam téhož dne uvedl, že zasedání společné vojenské komise pro libyjskou otázku 5+5 představuje příležitost pro Libyi a doufá, že různé strany zaujmou odpovědný a pozitivní postoj a dohodnou se na trvalém příměří.

„Situace tam by se dala označit jako křehká, úspěch není zaručen, v přístavu v Tripolisu dnes (18. února) došlo k novým útokům. Přestože k tomu dochází, nikdo zatím nepopřel přijetí zásady trvalého příměří a podporu politického procesu. Jsem rád, že se vracím do Ženevy, kde se koná druhé kolo zasedání společné vojenské komise pro libyjskou otázku. Delegace z obou stran dorazily do Ženevy včera (17. února) a schůzka bude zahájena dnes v 18:00 (18. února). Doufáme, že během tohoto kola jednání se dohodneme na trvalém příměří v Libyi," řekl Gasan Salam.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China