O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

The Wall Street Journal zveřejnil článek urážející Čínu a odmítl se omluvit, Čína od nynějška ruší platnost reportérských karet příslušných žurnalistů v Pekingu
2020-02-19 19:03:56 cri

Americké noviny The Wall Street Journal zveřejnily článek urážející Čínu a odmítly se omluvit, Čína od nynějška ruší platnost reportérských karet tří žurnalistů The Wall Street Journal v Pekingu. Dnes to řekl mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang (Keng Šuang).

The Wall Street Journal publikoval 3. února komentář, který napsal profesor z Bard College. Komentář odsoudil úsilí čínské vlády a čínského lidu v boji proti epidemii. Redaktoři novin také přidali k článku senzační titul obsahující rasovou diskriminaci, který vyvolal velké rozhořčení čínského lidu a široké odsouzení mezinárodního společenství.

Geng Shuang se vyslovil v tom smyslu, že Čína k této otázce mnohokrát podala vážný protest listu The Wall Street Journal, čímž objasnila upřímné čínské stanovisko. Čína požádala The Wall Street Journal, aby uznal závažnost chyby, veřejně a formálně se omluvil a prošetřil příslušné odpovědné osoby, Čína si vyhradila právo podniknout proti deníku další opatření. The Wall Street Journal se však bohužel zatím formálně neomluvil, ani neprošetřil odpovědné osoby.

Geng Shuang zdůraznil, že Čína se zabývá záležitostmi zahraničních žurnalistů v souladu se zákony a předpisy. Číňané nevítají média, která zveřejňují rasistické komentáře a zlomyslné útoky na Čínu. Proto od nynějška ruší platnost reportérských karet tří žurnalistů The Wall Street Journal v Pekingu.

Geng Shuang také řekl, že Čína bude i nadále poskytovat podporu a pohodlí novinářům ze všech zemí, aby prováděli rozhovory v Číně v souladu s mezinárodní praxí.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China