O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Spojené státy zařadily pět čínských médií mezi diplomatické mise v USA, Čína je silně nespokojená a rozhodně protestuje proti nesprávným praktikám USA
2020-02-19 19:04:52 cri

Americké ministerstvo zahraničí nedávno zařadilo pět čínských mediálních agentur ve Spojených státech mezi diplomatické mise v USA a požádalo je o registraci svých zaměstnanců a nemovitostí ve Spojených státech. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang (Keng Šuang) se k tomu vyslovil v tom smyslu, že Čína je silně nespokojená a rozhodně protestuje proti nesprávným praktikám americké strany.

Geng Shuang řekl, že média jsou důležitým mostem a spojovacím článkem mezi lidmi všech zemí a přispívají ke zlepšení komunikace a porozumění. Čínské mediální agentury ve Spojených státech už dlouhou dobu vydávají zprávy na principu objektivity, nestrannosti, autenticity a přesnosti, které hrají pozitivní roli při podpoře porozumění a komunikace mezi lidmi z Číny a USA.

Geng Shuang poukázal na to, že Čína vyzývá USA, aby přestaly přijímat nesprávná opatření, která podkopávají vzájemnou důvěru a spolupráci mezi Čínou a Spojenými státy. Čína si vyhrazuje právo na tuto záležitost dále reagovat.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China