O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Rusko dočasně zakáže vstup některých čínských občanů
Čína: Dostali jsme oznámení předem a očekáváme, že Rusko co nejdříve upraví příslušná opatření
2020-02-19 20:01:11 cri

V Rusku byla přijata nová opatření proti pneumonii koronaviru. Mluvčí čínského ministerstva zahraničí Geng Shuang (Keng Šuang) se k tomu dnes vyslovil v tom smyslu, že Rusko informovalo Čínu předem diplomatickou cestou. Čína se těší a věří, že mezinárodní společenství včetně Ruska zaujme objektivní a racionální pohled na epidemickou situaci, co nejdříve upraví příslušná omezení a zajistí, aby nebyla ovlivněna výměna personálu a spolupráce v různých oblastech.

Vzhledem k novým rizikům epidemie v Číně zakáže Rusko od 20. února dočasně vstup některým čínským občanům. Geng Shuang poukázal na to, že Rusko a Čína jsou vzájemně největší sousedé. Čína přikládá velký význam řadě opatření přijatých Ruskem v reakci na epidemii. Současně Čína rovněž poznamenala, že Rusko opakovaně vyjádřilo svou podporu a poskytlo Číně velkou pomoc v boji proti epidemii.

Geng Shuang řekl, že Rusko zdůraznilo, že je pevně přesvědčeno, že Čína vyhraje tuto válku proti epidemii, ale přijalo některá omezující opatření a dočasná opatření k prevenci a kontrole epidemie. To nezakazuje výměnu personálu mezi oběma zeměmi. Jakmile se epidemická situace zlepší, budou tato opatření upravena nebo dokonce zrušena.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China