Hlavní obsah

Nákaza koronavirem v Egyptě se nepotvrdila

Nákaza novým typem koronaviru se v Egyptě nepotvrdila, napsala agentura DPA s odvoláním na tamější televizi. Afrika a Jižní Amerika tak zůstávají posledními trvale obydlenými kontinenty bez nahlášeného případu nové nákazy, jež se šíří z čínské provincie Chu-pej.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Koronavirus pod elektronovým mikroskopem.

Článek

Egypt v pátek oznámil, že testy na koronavirus vyšly pozitivní u cizince, který však nevykazuje žádné vážné symptomy nákazy. Úřady sdělily, že pacienta zachytily při kontrole příchozích ze zemí, odkud se nákaza šíří. O jakou zemi se jednalo a jaké byl národnosti, však neupřesnily. Nyní státní televize uvedla, že se nákaza nepotvrdila.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Epicentrem epidemie nového koronaviru je čínská provincie Chu-pej. Z ní pochází také drtivá většina všech více než 2000 obětí, které nákaze podlehly. Po celém světě se nemocí nakazilo již přes 75 tisíc lidí.

Podle studie čínských vědců je úmrtnost v případě nového koronaviru menší než u předchozích epidemií SARS či MERS, snáze se však přenáší z člověka na člověka. Experti již dříve vyjádřili obavy ohledně dopadů nového viru v afrických zemích, z nichž mají mnohé málo rozvinutou lékařskou péči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám