Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lesní běh Kalichem

Petrovský v Německu změní dres, hrát bude za Lübbecke

Reprezentant Leoš Petrovský po sezoně změní působiště a stane se hráčem druholigového německého Lübbecke. Sedmadvacetiletý pivot hraje v bundesligovém celku Bergischer HC, s novým klubem už podepsal dvouletou smlouvu.

Reprezentační házenkář Leoš Petrovský se spoluhráči
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Chtěl bych zase získat větší uplatnění ve hře a v TuS N-Lübbecke to pro mne bude možné. Samozřejmě bych zase rád hrál první ligu a udělám pro to všechno," citoval budoucí posilu web německého klubu.

V něm se Petrovský sejde s bývalým spoluhráčem z Plzně a reprezentačním kolegou Romanem Bečvářem.

Za Bergischer HC hraje Petrovský od sezony 2017/18, kdy s ním oslavil postup do bundesligy. Zatímco v prvních dvou ročnících odehrál v klubu 66 zápasů a nastřílel 83 gólů, v této sezoně má na kontě i vinou zranění, které jej stálo účast na mistrovství Evropy, jen pět startů a tři branky. Před německým angažmá hrál v Polsku za Azoty-Pulawy.

Zatímco Bergischer HC, v němž působí také brankář Tomáš Mrkva a Tomáš Babák, po zhruba dvou třetinách základní části nejvyšší soutěže bojuje spíše o záchranu a na sestupové pozice má jen pětibodový náskok, Lübbecke dělí ve druhé lize aktuálně tři body od postupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články