Orientační nabídka


Znak města Nový Bydžov (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bydžov - Oficiální web Město českých královen a studentských merend


Cesta: Titulní stránka > Město

 

David Mamet: LISTOPAD - náhradní představení za ČAPKA - Přesunuto na 24. 11.! Zakoupené vstupenky zůstávají platné!

Politická fraška jednoho z nejlepších současných amerických autorů nás zavede do Bílého domu, kde se fiktivní americký prezident Charles Smith připravuje na novou prezidentskou volbu, ve které jsou ovšem jeho šance na znovuzvolení „stejně nízké jako Gándího cholesterol“.
listopD
 
 
Kdy:
6.5.2020 19:00
Kde:
Pořadatel akce:
Předprodej:
 

David Mamet: LISTOPAD

6. května - úterý 19.00


JAK BÝT ZNOVU ZVOLEN AMERICKÝM PREZIDENTEM, KDYŽ POPULARITA KLESÁ K NULE? NEKOREKTNÍ POLITICKÁ FRAŠKA. V HLAVNÍ ROLI MICHAL DLOUHÝ.
Politická fraška jednoho z  nejlepších současných amerických autorů nás zavede do Bílého domu, kde se fiktivní americký prezident Charles Smith připravuje na novou prezidentskou volbu, ve které jsou ovšem jeho šance na znovuzvolení „stejně nízké jako Ghándího cholesterol“. Nehodlá se však vzdát bez boje a svou chystanou kampaň opře o novou interpretaci oslav Dne díkůvzdání, která by mu měla získat patřičný kapitál od „zainteresovaných“ kruhů. Na scénu tak přicházejí krocani, moderní indiánský náčelník a také prezidentova výstřední autorka projevů, která si z Číny přiveze nejen adoptované miminko, ale i ptačí chřipku.

Komedie Davida Mameta (autor scénáře k filmům Vrtěti psem a Hannibal) vtipně a břitce komentuje stav současné vysoké politiky i mnohé společenské nešvary, se kterými se dnes a denně setkáváme. Je to skvěle napsaná hra a my věříme, že čeští diváci jí budou skvěle rozumět! Inscenaci připravil pro Divadlo ABC režisér Petr Svojtka.

V roce 2015 na Grand Festivalu smíchu v Pardubicích získala tato inscenace  cenu za nejoblíbenější inscenaci publika - Komedie diváků a Michal Dlouhý obdržel Cenu za nejlepší mužský herecký výkon.


Délka představení : 120 min včetně přestávky


Městská divadla pražská - Divadlo Rokoko


Vstupné: 360 Kč, senioři 310 Kč

 

listopad

listopad

listopad

listopad

listopad

listopad

listopad




 

Typ akce:
  • Divadelní abonmá
Zodpovídá: Bc. Petr Kruliš
Vytvořeno / změněno: 19.2.2020 / 19.2.2020
 
 

Výpis akcí dle názvu


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém