Brahms: The Boy II: Posedlá panenka se vrací

V roce 2016 představil režisér William Brent Bell horor s názvem The Boy, jenž pojednával o klučičí porcelánové panence v životní velikosti, se kterou není úplně všechno v pořádku. Nyní režisér přichází s pokračováním a s novou rodinou, která se o panenku bude starat, a to se může stát jejich noční můrou.

Mladá rodina se nastěhuje do panství Heelshire, jenž má děsivou minulost, o které nemají ani ponětí. Jejich malý syn Jude si při hraní v lese najde nového kamaráda, otloukanou klučičí panenku v životní velikosti, které začne říkat Brahms. Jeho matka Liza mu pomůže panenku zrenovovat do původního a hratelného stavu. Jenže čím víc si s panenkou Jude hraje, tím zvláštnější události se v domě odehrávají. Liza si začíná všímat změny chování u svého chlapce, a navíc že panenka, která má být neživá, se hýbe. Pomalu jí dochází, že v nebezpečí není jen ona, ale hlavně její syn Jude.

V hlavní roli chlapce se objeví Christopher Convery, pro něhož je to třetí filmová role. Známý je především z televizních seriálů. Zahrál si například v seriálu Gotham, Boj o moc nebo v jedné z epizod Stranger Things. Jeho matku ztvárnila Katie Holmes známá ze seriálu Dawnsonův svět nebo z filmů Batman začíná či Dáma ve zlatém. Režie se stejně jako prvního dílu ujal William Brent Bell, který stojí i za režií a scénářem k hororu Ďábel v těle.

Americká premiéra je 21. února 2020.

Zdroj: STX Entertainment